Upptäckta felet i kronprinsessans familjefoto – därför fick det snabbt plockas ner på Arlanda

Den bild på Arlanda som välkomnat resenärer till Sverige föreställer kronprinsessan Victoria och hennes familj, som representanter för Sverige. Men efter att man upptäckt ett fel i bilden fick den snabbt plockas ner från Arlanda och ersättas med en komplett sådan, som inte är missvisande.

I Arlandas ankomsthall hänger foton på stora svenska kändisar som är ansikten utåt för Sverige. Bland annat kronprinsessan Victoria med maken prins Daniel och dottern Estelle. Men det finns ett fel i fen tavla som hängt där i flera år – prins Oscar saknas.

Kronprinsessan Victoria
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Nya fotot på prinsessfamiljen

Fotot togs nämligen innan minstingen fanns, men eftersom att prins Oscar nu varit en del av familjen i två år så var det inte mer än rätt att ett nytt foto togs. Igår byttes det gamla porträttett ut mot ett komplett sådant i Hall of Fame , det skriver Svensk Dam.

Kronprinsessfamiljen
Foto: Linda Broström Kungl. Hovstaterna

– Vi på Arlanda är stolta över att kunna presentera ett helt nytt, officiellt porträtt på kronprinsessfamiljen. Porträttet är fotat avLinda Broström och visas för första gången för offentligheten på vår flygplats i galleriet ”Welcome to my hometown” i ankomsthallen i Terminal 2. Det är en ära, säger flygplatsdirektör Peder Grunditz, i ett pressmeddelande.

Så mysigt det nya foto är, eller vad säger ni? Dela om ni tycker att kronprinsessan familj är bra representanter för Sverige.