Kronprinsessans kamp för varje enskilt barn – så vill hon förbättra svenska skolorna

Det finns många anledningar att älska kronprinsessan Victoria. En av dem är att hon brinner för barns välmående, samt att de ska ha en bra framtid som väntar dem.

Under gårdagen bjöd Victoria och prins Daniel in till ett seminarium på slottets bibliotek, för att prata om hur man kan motivera unga i skolorna, och motverka utanförskap, en fråga Victoria brinner för.

 

Ungas välmående har alltid varit viktigt för både kronprinsessan och prins Daniel. Därför ville de lyfta frågan om hu man kan motverka utanförskap bland unga, och motivera dem i skolorna.

Victoria talar om ungas framtid

“För det är faktiskt så att ska vi prata om barns rättigheter så måste vi också prata om utbildning. Om möjligheten att få extra stöd om nu det behövs. Om vi ska motverka utanförskap måste skolan vara en plats för gemenskap. Och om vårt land ska nå sin fulla potential då måste vi också se till att varje enskilt barn har den möjligheten.”, sa Victoria under seminariet.

Prins Daniel: Ge unga hopp

Närvarade gjorde bland annat Torkel Klingberg, professor i kognitiv neurovetenskap vid Karolinska institutet, Yamina Enedahl, tidigare världsrekordhållare i fridykning, som delade med sig av sina erfarenheter till åhörarna.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Även prins Daniel pratade för ungas motivation och välmående.

– Det är viktigt att ge unga människor hopp om att det finns en bra framtid. Men vi måste också backa upp med bra förutsättningar. Så tack alla ni som engagerar er! Vi kan prata och ha stora visioner, men i slutändan är det genomförandekraften som allt handlar om, sa prinsen samtidigt som åhörarna nickade instämmande, det skriver Svensk Dam.

Tänk vilken tur vi har att vår tronarvinge och hennes prins engagerar sig i skolorna och barnens framtid. Dela gärna för att hylla Victoria och Daniel.