Kung Charles nya begäran till Harry – stora förändringen efter omtalade bilderna

Prins Harry gör som sin storebror William.
Detta efter kung Charles III egna önskemål, skriver Daily mail.

På måndagen begravs drottning Elizabeth II. Den historiska monarken som avled i förra veckan blev 96 år. Hon satt på tronen i hela 70 år, rekord i landets historia.

Tidigare i veckan flyttades drottningens kista från hennes residens Balmoral i Skottland, till London.

Artikeln fortsätter under bilden.

Vid lunchtid på måndag den 19 september kommer Elizabeth att begravas. Gudstjänsten sker i Westminster Abbey – den historiska katedralen från 1200-talet i huvudstadens mest centrala delar. Där kommer kyrkbänkarna att fyllas då statschefer, kungar och drottningar från världens alla hörn väntas närvara för att ta ett sista farväl av den historiska drottningen.

Elizabeth förs sedan till den sista vilan i St George’s chapel, där hon kommer begravas vid sin älskade make prins Philips (1921-2021) sida.

Elizabeths son, Kung Charles III har tidigare berättat om den enorma sorg och saknad som kungafamiljen nu känner efter drottningens bortgång.

– Min älskade mors bortgång, hennes majestät drottningen, är en av de största sorgerna för mig och min familj, sa Charles i ett uttalande enligt brittiska medier.

– Vi sörjer djupt bortgången av en älskad monark och en mycket älskad mor. Jag vet att hennes bortgång kommer att kännas djupt i hela landet, rikena och samväldet, och av otaliga människor runt om i världen, sa Charles.

LÄS MER: Beskedet: Därför stoppas Victoria från Elizabeths begravning

– Under denna period av sorg och förändring kommer min familj och jag att bli tröstade och upprätthållna av vår kunskap om den respekt och djupa tillgivenhet som drottningen besatt så vidsträckt.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Shutterstock/ACHPF

På onsdagen förflyttades drottningens kista från The Bow Room på Buckingham Palace till Palace of Westminster. Där kommer kistan att ligga på lit de parade i fyra dagar, för att ge allmänheten chansen att visa sin respekt.

Då fanns givetvis kungafamiljen på plats – däribland Charles söner prins William och Harry.

William och Harry följer sin farmors kista i London. Foto: Ian West/Pool Photo via AP/TT
William och Harry följer sin farmors kista i London onsdagen den 14 september. Foto: Ian West/Pool Photo via AP/TT

Den senare lämnade som bekant kungahuset under uppmärksammade former i början av 2020. Harry och hustrun Meghan Markles flytt till USA beskrevs av den brittiska pressen som ”Megxit”.

När Harry gick sida vid sida med resten av familjen vid onsdagens ceremoni utmärkte han sig något gentemot sin bror, prins William. Han hade nämligen inte någon militäruniform.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Jacob King/AP/TT

På lördagen kommer en ny ceremoni att ske vid drottningens kista. Då kommer alla hennes åtta barnbarn att vara närvarande.

Artikeln fortsätter under bilden.

Harry och Meghan. Foto: Christopher Furlong/Pool Photo via AP/TT
Harry och Meghan i Westminster. Foto: Christopher Furlong/Pool Photo via AP/TT

LÄS MER: Bilderna visar hemska dramat vid drottning Elizabeths kista – här kollapsar han framför alla

Brittisk media: Charles begäran till Harry

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Shutterstock/ComposedPix

Inför denna stund tillsammans ska kung Charles ha låtit skicka en särskild begäran till Harry, skriver Daily mail. Enligt tidningen kommer han likt sin bror den här gången bära militäruniform. De övriga sex barnbarnen kommer att bära jackett respektive en mörk formell dress.

Prinsfruarna Kate Middleton och Meghan Markle kommer inte närvara vid just denna ceremoni.

Foto: Shutterstock/SRichardImages

Hur kommer du att minnas drottning Elizabeth? Skriv gärna en kommentar.