Kung Charles och Camillas ”hemlige” son kliver fram – vill bevisa att han är parets barn med DNA-test

Sedan drottning Elizabeth II gick ur tiden har världens ögon riktats mot hennes son och efterträdare, kung Charles III, som steg upp till tronen automatiskt efter hennes död.

Som den första nya brittiska monarken på 70 år står Charles inför ett antal utmaningar under de kommande åren.

Men utöver det står den nya kungen nu inför en ovanlig ny juridisk och personlig fråga: en australisk man som påstår sig vara hans son.

I flera år har Simon Dorante-Day, en 57-årig man från Queensland, Australien, hävdat att han är hemlig sonen till kung Charles och hans fru Camilla.

Hemma i Storbritannien har denna familjehistoria skapat stora rubriker och intresse hos befolkningen.

Enligt 7NEWS föddes Simon den 5 april 1966 i Gosport, Portsmouth, och adopterades av ett par som heter Karen och David Day.

Hans adoptivfarföräldrar Winifred och Ernest Bowlden arbetade båda i drottning Elizabeths och prins Philips kungliga hushåll.

Men det var när hans adoptivmormor berättade för honom vilka hans riktiga föräldrar var som bomben släpptes.

Enligt henne var det ingen mindre än prins Charles och Camilla som ska vara hans föräldrar.

”Hon antydde det inte bara, hon berättade det direkt för mig”, sa han till 7NEWS,

Som vi vet går Charles och Camillas kärlekshistoria lång tid tillbaka.

LÄS MER: Därför har du aldrig fått se bilder på Elizabeths gravidmage – trots att regenten fick 4 barn

Artikeln fortsätter nedan.

Camilla och Charles kärlekshistoria

De gifte sig 2005, men då hade de redan varit ett par under många år.

Faktum är att deras nära relation ända tillbaka till 1960-talet. De upprätthöll en välkänd affär medan de båda var gifta – en viktig faktor i Charles sönderfallande äktenskap med Diana.

Simon är nu övertygad om att Charles och Camilla fick honom föddes när de bara var tonåringar. Kungafamiljen ska sen ha gjort allt för att undvika en skandal och ordnade en adoption under falska namn.

Även om kungahuset gång på gång har slagit tillbaka mot anklagelserna, har Simon ägnat decennier åt att försöka bevisa att han har rätt.

Han har vunnit visst stöd från allmänheten – flera bilder som jämför honom med medlemmar av kungafamiljen, som påstår en nära likhet, har blivit virala och övertygat folk online om att det finns sanning i hans påståenden.

Hans ”farmor” drottning Elizabeth II:s död och Charles uppstigning till tronen har bara lagt mer bränsle till Simons ambition.

Sorgen efter Elizabeths död

Drottningens dödsbesked tog Simon emot med blandade känslor,.’

Han var ledsen över drottningens bortgång, men också ledsen över att hon aldrig svarade på hans brev och att ett ”fönster in har stängts”, sa han till 7NEWS.

Ändå såg han det som ett tillfälle att rikta sin uppmärksamhet mot sin ”pappa”, den nye kung Charles:

”Jag har inte att göra med henne längre, jag måste nå honom”.

Nu säger Simon att han kommer att försöka väcka rättsliga åtgärder mot kungen och ta honom till domstol för att få ett DNA-test.

”Det har varit en diskussion där mellan en domare och jag själv och hans advokat om Charles juridiska ställning och om monarken är skyddad av lagen eller står över lagen,” sa Simon. ”Och svaret på det var nej – de sa till mig att vi inte ser någon anledning till varför han är det”.

”Och för det andra, Camilla och hennes familj står verkligen inte över lagen”.

LÄS MER: Elizabeth hade bara en sak att säga om Harry livsval – sorgen bar drottningen med sig ända till sin död

”Slag i ansiktet”

Han säger att en domare sa till honom att om han lägger fram sina bevis i rätten så finns det ingen anledning för dem att avslå hans ansökan om ett DNA-test, och Charles och Camilla får svara, även om de är kung och drottninggemål.

Simon har de senaste dagarna även känt en viss förbittring mot sin eventuella halvbror, prins William, som utropades till prins av Wales och näst i tur på tronen.

Men om Simons påståenden är legitima är han Charles förstfödde son, och tekniskt sett är det hans förstfödslorätt att stå i arvsraden.

”Det är svårt att inte ta Charles som namnger William som prins av Wales som något annat än ett slag i ansiktet,” sa han till 7NEWS. ”Han ger William en sådan titel, ja var är mitt svar? Var är mitt DNA-test? Om du inte är min far, bevisa att du inte är det”.

”Jag känner mig avfärdad. Charles fick vad han ville: han fick tronen, han fick sin fru, han fick allt. Jag förstår inte ens sanningen om min mamma. När kommer det att svänga åt andra hållet? Nu är det dags för mig att få mitt lyckliga slut.”

Hör mer om denna makalösa historia här:

Simon är verkligen fast besluten att bevisa sin sak och har övertygat många människor om hans legitimitet.

Vi får helt enkelt se hur detta kommer gå!

Dela denna otroliga historia!