Kung Charles utbrott fångas av kameran – detaljen som får honom att tappa det: ”Nervpåfrestande”

En video på en märkbart irriterad kung Charles som svär vid en signering under en ceremoni på Irland har blivit viral. Anledningen till kungens frustration? En läckande penna. 

Det är inte första gången som kung Charles beteende skapar rubriker.

För en tid sedan delades ett videoklipp på kungen när han lyfter handen och gör en viftande gest till personal som ska plocka bort något som är i vägen för honom på bordet han ska sitta bakom. Många kommenterade då den “arroganta” stilen. 

– Arrogans personifierat, skrev en person på Twitter.

– Jag höjde på ett ögonbryn när han krävde en lakej för att ta bort pennfacket. Stackars William var tvungen att be om den så att han kunde skriva på! William flyttade sedan den åt sidan utan krångel och försökte till och med göra i ordning bläckkrukorna senare. Hmm. Vi märkte, skrev en annan Twitter-användare efter att ha sett tv-bilderna.

Bilderna från tillfället blev snabbt virala. Bara på Twitter har klippet visats 18 miljoner gånger, och väckt starka reaktioner. 

Men det finns fler videos som visar att den nyblivna kungens tålamod kan tryta, vilket av många anses helt naturligt då hans mamma nyligen gått bort. 

Texten fortsätter efter bilden

Kung Charles. Foto: LOIC VENANCE

Under ett besök i Hillsborough slott i Belfast, Norra Irland, den 13e september hade kungen stora problem med en penna som läckte bläck under signeringstillfället. 

”Varenda jävla gång”

I videon som lagts upp av The Independent kan man se hur kungen ska ge Camilla pennan när han inser att bläcket har hamnat på hans händer. Kungen och Camilla försöker båda lösa oredan när Charles säger irriterat:

– Jag kan inte med denna jävla grejen, varje jävla gång!

Kung Charles. Foto: LOIC VENANCE

Även det klippet blev snabbt viralt där folk kommenterade kungens “temperament”. 

Charles valde dock att bjuda på sig själv och skoja om det hela vid ett senare tillfälle, då han ännu en gång skulle signera ett dokument. 

”De här grejerna kan vara så nervpåfrestande” sa kung Charles och skrattade då.

Se klippet med signeringen och pennan här.

Dela gärna artikeln på Facebook så att fler kan ta del av den.