Kungafamiljens härliga besked – så ska de fira midsommar

Flera svenskar laddar för en trevlig midsommarhelg.

Kungafamiljen är inget undantag.

Nu står det klart att årets firande blir ett riktigt släktkalas, vilket även Svenskdam skrivit om.

Midsommarhelgen är runt hörnet och runt om i landet är förberedelserna i full gång. Många har laddat upp med jordgubbar och glass, medan vissa åkt ut till sommarstället.

För vissa innebär midsommarfirandet festligheter medan andra kanske njuter av en kort paus från vardagen – det gäller även för kungligheterna.

Även om restriktionerna såklart även gäller för kungafamiljen har det ett väldigt trevligt midsommarfirande att se fram emot i år. 

Kungafamiljen samlas på Solliden

För som vi tidigare berättat kommer kungafamiljen, i sedvanlig ordning, att fira midsommar på Solliden, Öland. Kungaparet bor på slottet medan barnen, med familjer, bor i intilliggande hus på området.

Där kan familjen umgås utomhus och samtidigt få tid med varandra i en avkopplande miljö. 

Ett extra glädjebesked i år är att hela kungafamiljen kommer att samlas på Solliden. Även prinsessan Madeleine kommer alltså vara på plats för första gången på två år. Hon har dessutom med sig barnen Adrienne, 3, Nicolas, 6, och Leonore, 7.

Med andra ord blir det ett riktigt släktkalas!

Kronprinsessan med familjen
Foto: Jonas Ekströmer / TT

Mycket att se fram emot

Dessutom blir midsommarhelgen ett startskott för kungafamiljen som har mycket kul att se fram emot i sommar. Dels Victoriadagarna och firandet av kronprinsessan Victorias 44-årsdag.

Men kungen har även varit med att anordna ”SollidenSessions”, ett koncert-koncept som kommer att äga rum på Solliden under sommaren. 

Då kommer kungafamiljen få besök av artister som Carola och Arvingarna, som såväl en liten skara publik.

Kungafamiljen, Solliden
Foto: Jonas Ekströmer, Kungahuset.se

Hemligt midsommarfirande

Till kungafamiljens midsommarfirande brukar midsommarkransar, dans och resning av midsommarstången vara traditionella inslag. Vilket även Svenskdam skrivit om.

Förhoppningsvis blir det så även i år.

För mer vet man inte. Ytterligare information om årets firande håller hovet nämligen hemligt.

– Den kungliga familjen firar midsommar privat, säger Johan Tegel vid hovets informationsavdelning, enligt Svenskdam.

Vi önskar kungafamiljen en riktigt härlig midsommar tillsammans! Skicka gärna era kärleksfulla hälsningar familjen i kommentarsfältet på Facebook!