Kungaparets stöttande brev till Frankrikes president – efter branden i Notre Dame: ”Vill uttrycka vår sympati”

Den brand som förstörde stora delar av den ikoniska katedralen Notre Dame har försatt många delar av Europa i sorg, inte minst Frankrikes invånare. Nu visar den svenska kungen och drottning Silvia sitt stöd, genom ett personligt telegram till Frankrikes president.

Frankrikes invånare sörjer den brand som ödelade flera delar av Notre Dame-katedralen, som började byggas redan år 1163. Varje år strömmar omkring 13 miljoner människor till katedralen för att se den spektakulära byggnaden, som också har många historier kring sig.

Foto: TT/AP Photo/Michel Euler

Kungen och drottningens ord på franska

För att visa sin sympati för Frankrikes invånare har kung Carl Gustaf och drottning Silvia skrivit ett telegram som de skickat till Frankrikes president, där de bland annat skriver att de vill förmedla sin sympati för fransmännen.

”Kungen har under dagen skickat ett telegram till Frankrikes president för att uttrycka sin och Drottningens medkänsla med anledning av gårdagens stora eldsvåda i Notre-Dame-katedralen i Paris.”, skriver Hovet på kungahusets Instagram, där det publicerat telegrammet som är på franska.

 

Foto: Wiktor Nummelin / TT

Dela gärna för att visa ditt stöd för de sörjande du med.