Kungen missade Estelles 8-årsdag – nu kommer förklaringen: ”Tråkigt för henne…”

Prinsessan Estelle firade sin födelsedag med familjen i helgen.

Då fanns inte morfar kungen på plats, skriver Aftonbladet.

Nu kommer förklaringen bakom.

Trondheim 20200222. Kung Carl XVI Gustaf på plats under Ski Tour 2020 i Trondheim, Norge. Ordförande Rita Ottervik till vänster. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix / TT
Trondheim 20200222. Kung Carl XVI Gustaf på plats under Ski Tour 2020 i Trondheim, Norge. Ordförande Rita Ottervik till vänster. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix / TT

Äldsta barnbarnet firade sin födelsedag – då var morfar kungen i stället i Trondheim i Norge, skriver Aftonbladet.

Samtidigt som Estelles åttaårsdag firades av hovet som under helgen publicerade nya, fina porträtt på Sveriges blivande drottning, var kungen upptagen med andra åtaganden.

BORGHOLM 20190714 Prinsessan Estelle när kronprinsessan Victorias födelsedag firades traditionsenligt på Solliden Borgholm den 14 Juli. Foto: Mikael Fritzon / TT

Kung Carl XVI Gustaf är på plats i Trondheim i Norge och hejat på de svenska skidåkarna. Han är hedersgäst på Ski Tour som i helgen avgjordes i Norge och där även Sveriges skidförbund är medarrangör. Hovet skriver själva om kungens besök i Norge mellan 22-23 februari på sin hemsida. På plats fanns även bland andra Prinsessan Astrid, fru Ferner.

Svenska skidåkaren Linn Svahn mötte kungen efter sitt lopp i världscupen. Hon förklarade att hon inte ser sig själv som rojalist.

– Jag vet inte vem som var mest nöjd, han eller jag. Det var nog första och sista mötet. Nej, jag skojar, sade Linn till Aftonbladet.

När tidningen påtalade att kungen följde Svahn under skidtävlingarna samtidigt som prinsessan Estelles födelsedag sade hon:

Prinsessan Estelle föddes den 23 februari 2012 och firar i dag sin 8-årsdag. Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna

Gepostet von Kungahuset am Sonntag, 23. Februar 2020

– Det är så? Oj, kul! Eller det är väl tråkigt för henne att han inte är med och firar, men kul att han tycker om att fira med skidåkning, sade svenska skidåkaren Linn Svahn efter avgörandet i skidspåren – och mötet med kungen.

Prinsessan Estelle och Prins Oscar fotograferade på Haga slott.Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna

Gepostet von Kungahuset am Sonntag, 23. Februar 2020

Vi är säkra på att prinsessan firas av morfar ändå vid tillfälle! Och att Estelle hade en fantastisk 8-årsdag.

Dela gärna för att gratta Estelle i efterskott!