Kungligheternas hemliga namn på varandra – det kallar dom sig när dom vill vara anonyma

Att stå i rampljuset konstant kan låta glamouröst, men att aldrig få vara ifred med sina nära och kära kan vara enormt påfrestande, och det kan bli svårt att vårda relationer. Det vet våra kungligheter.

Även om kronprinsessan Victoria och Daniel tycker om att möta folket och inte har något emot att posera framför kameror så finns det stunder då det inte vill väcka uppståndelse, till exempel när de är med barnen. Detta är vad de kallar sig då.

En utflykt med barnen eller ett romantiskt restaurangbesök kan faktiskt få kräva lite egentid. Därför använder sig Victoria och Daniel ibland av kodnamn när de vill boka saker.

Victoria kallar sig…

Enligt Svensk Dam brukar kronprinsessan Victoria ibland använda efternamnet Nilsson när hon ska boka hotellrum. Denna idé verkar komma från pappa kungen, som många gånger använt hemliga namn som slutar på -sson.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Bokade aktivitet för Estelle i hemligt namn

När både hon och prinsessan Estelle ville testa att åka guidad stockholmstur med amfibiebussen M/S Estelle på vatten och land var de bokade i namnet herr och fru Andersson, för att inte dra till sig uppmärksamhet.

Dessa namn används bara för bokningar, så att det inte ska bli uppmärksamhet på platser de ska till i privata sammanhang. När det kommer till Säpo finns andra namn på kungligheterna, men dessa förblir hemliga.

Dela gärna för att hylla kungafamiljen.