Leah Isadora bryter tystnaden – hjärtskärande orden om saknaden efter pappa Ari Behn

Att förlora någon man älskar förändrar hela livet på ett ögonblick.

När ett barn förlorar sina föräldrar är det oerhört tungt, speciellt när man förväntar sig att alltid ha kvar sin mamma och mamma länge kvar i livet.

Nu bryter Ari Behns dotter Leah Isadora tystnaden om stora saknaden efter sin pappa.

”Jag saknar honom så mycket och jag önskar att saker och ting var annorlunda”, skriver hon på Instagram.

När beskedet om prinsessan Märtha Louises exman, Ari Behns död kom sent i förra året blev det en stor chock för familjen.

– Det är med sorg i hjärtat som vi, de allra närmaste anhöriga till Ari Behn, meddelar att han har tagit sitt liv. Vi ber om respekt för vårt privatliv den kommande tiden, sa Behns manager Geir Håkonsund i ett uttalande.

Det var 2016 som Ari och Märtha gick skilda vägar efter 14 års äktenskap.

– Vi har, som så många andra, vuxit isär. Det är fruktansvärt att uppleva att det inte längre finns något mer vi kan göra. Vi har försökt allt under en lång tid och vi kan fortfarande inte mötas där vi gjorde förr, vilket gör det omöjligt för oss att fortsätta, sa prinsessan Märtha Louise då i ett uttalande.

STOCKHOLM 20150613 Prinsessan Märtha Louise och Ari Behn anländer vigslen mellan prins Carl Philip och Sofia Hellqvist i Slottskyrkan i Stockholm. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix / TT
STOCKHOLM 20150613 Prinsessan Märtha Louise och Ari Behn anländer vigslen mellan prins Carl Philip och Sofia Hellqvist i Slottskyrkan i Stockholm. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix / TT

Ari Behn arbetade till vardags bland annat som författare och konstnär. Han gav ut ett flertal böcker där novellsamlingen ”Trist som faen” sedermera blev den mest berömda.

Han blev 47 år gammal.

LÄS MER: Prinsessan Märtha Louise bryter tystnaden – efter exmaken Ari Behns bortgång

Höll tal på begravningen

På begravningen höll dottern Maud en kärleksfullt tal till sin pappa, där hon berättade om hennes enorma kärlek till honom.

Sedan dess har det varit tyst från henne och systrarna Emma Tallulah och Leah Isadora.

Men nu bryter Leah tystnaden på sin pappas födelsedag med ett kärleksfullt inlägg.

Maud Angelica, Ari Behn
Foto: Haakon Mosvold Larsen / NTB scanpix

LÄS MER: Ari Behns bästa vän om sista samtalet – dagen innan dödsbeskedet: ”Jag tjatade…”

Dotterns hjärtskärande ord

Ari Behn skulle ha fyllt 48 år den 30 september och då passade dottern Leah Isadora på att öppna upp om saknaden efter sin pappa.

”Grattis på födelsedagen pappa. För nio månader sedan somnade min pappa in efter att ha begått självmord. Det har varit och kommer alltid vara den tuffaste tragedin för mig och min familj som vi har gått igenom. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga”, skriver hon på Instagram och fortsätter:

”Jag saknar honom så mycket och jag önskar att saker och ting var annorlunda. Jag har aldrig riktigt varit öppen kring detta på sociala medier eftersom jag var rädd och att dela med mig av mina känslor kändes skrämmande”.

Fått nytt perspektiv på livet

Hon skriver vidare att det har varit många blandade känslor och att beskriva dem är svårt.

”Jag kände mig så krossad på insidan och jag gick runt och trodde allt bara var en dröm och att detta inte var sant och att det aldrig hänt något. Men det gjorde det”, skriver hon och fortsätter:

”Jag kommer aldrig glömma min pappa. Han var en fantastisk människa med goda intentioner och ville alltid att vi skulle må bra. Jag älskade honom så mycket. Att gå igenom detta har påverkat mig mycket. Det har gett mig ett nytt perspektiv på livet och om du älskar en person borde du säga det till den”.

”Jag saknar dig så mycket”

Leah Isadora skriver vidare att hon kan komma på sig själv med att tänka att hon kanske inte förtjänar att vara lycklig efter sin pappas bortgång.

”Detta gjorde mig inte starkare eller modigare, det fick mig att inse hur stark jag faktiskt var. Jag saknar dig så mycket pappa. Jag älskar dig och grattis på födelsedagen!”

Inlägget har i skrivande stund gillats fler än 8000 gånger och över 1100 kommentarer.

Hit kan du höra av dig om du mår dåligt:

Angående självmord och psykisk ohälsa. Det går att vara anonym och även en anhörig kan höra av sig till dessa nummer. Var inte rädd för att be om hjälp! 

Om du mår så dåligt att det känns outhärdligt eller du har självmordstankar eller självmordsplaner ska du direkt ta kontakt med en psykiatrisk akutmottagning eller ringa 112.

Hjälplinjen, tillfälligt psykologiskt stöd, telefon 0771-22 00 60 alla dagar öppet klockan 13.00-22.00.

Mind Självmordslinjen, chatta på mind.se eller telefon 90101 alla dagar öppet klockan 06.00-24.00.

Bris – Barnens rätt i samhället för dig under 18 år på telefonnummer 116 111 eller chatt alla dagar mellan klockan 14.00-21.00.

Jourhavande medmänniska på telefon 08-702 16 80 alla dagar mellan klockan 21.00-06.00.

Jourhavande präst nås via telefon 112 alla dagar mellan klockan 21.00-06.00.

Ring telefonnummer 1177 om du behöver veta var du kan söka vård.

Källa: SVT.

Åh! Leah Isadora. Hur modig, stark, klok och öppen du är. Tack för att du delar dessa ord med oss. Din öppenhet kan hjälpa många andra. Det är omöjligt att förstå hur Ari Behns barn måste ha det nu – men vi visar att vi stöder dem och tänker på dem. Lämna ett hjärta i kommentarfältet och dela artikeln vidare.