Lögn om Madeleines privata handling sprids just nu på nätet – stor vrede efter fräcka orden om prinsessan

Madeleine och Chris O'Neill. Foto: Jonas Ekströmer / TT & Jessica Gow / TT

Madeleine och Chris O'Neill. Foto: Jonas Ekströmer / TT & Jessica Gow / TT

Uppgifterna som sprids om prinsessan Madeleine har väckt känslor på nätet.

Prinsessan Madeleine har genom åren gått sin egen väg. 

Efter giftermålet med maken Chris O’Neill 8 juni 2013 har kung Carl XVI Gustafs och drottning Silvias yngsta dotter levt i flera olika länder.

Hon har bott i såväl New York som i London och Florida.

Men nu väntas flyttlasset gå hem till Sverige. Det var tidigare i år som hovet gick ut och bekräftade att prinsessan flyttar hem med sin familj igen. 

– Prinsessan Madeleine och herr Christopher O’Neill har beslutat att familjen tills vidare ska vara bosatt i Sverige. Prinsessan Leonore och Prins Nicolas påbörjar under hösten skolgång i Stockholm. Prinsessan Adrienne kommer att gå i förskola. I och med flytten bosätter sig Prinsessfamiljen i våningen på H.M. Konungens hovstall i Stockholm, skrev hovet då.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20230915 Prinsessan Sofia, prinsessan Madeleine, Norges drottning Sonja, Chris O’Neill, drottning Silvia tittar på från balkonen under högvaktsavlösningen på yttre borggården på Stockholms slott med anledning av kung Carl XVI Gustafs 50-årsjubileum på tronen. Foto: Jessica Gow / TT

Sedan dess har den skjutits fram, och väntas nu till 2024.

– Anledningen är varken ett migrationsärende, husförsäljningen, eller någonting sådant. Det är helt enkelt att tiden för familjen med allt som en flytt innebär, den har varit lite för kort, sade hovets informationschef till Margareta Thorgren till Expressen.

Rykte sprids om Madeleine – ilskan: ”FEL!”

Nu har Madeleines flyttande uppmärksammats i internationella medier – men av annan anledning än att hon och familjen alltså väntas flytta hem.

Amerikanska magasinet Vanity Fair har nämligen i dagarna uppmärksammat hur Madeleine flyttat utomlands förr om åren – och drar paralleller till Storbritannien. 

I ett inlägg som bland annat ackompanjeras med ett foto på prinsessan Madeleine, skriver magasinet: 

– Tack vare att prins Harry och Meghan Markle visat vägen har en ny generation kungligheter prövat vingarna och inlett nya karriär bortom sina plikter som kungabarn, skriver Vanity Fair i ett inlägg på X, före detta Twitter, där de har hundratusentals läsare.

Detta har tidigare också synats i sömmarna av Svensk damtidning, och anledningen är att det nu uppstått en ilska mot orden i sociala medier.

Flera kommenterar nämligen att det stora magasinet har direkt fel i sin jämförelse med Harry och Meghan, som självmant valde att lämna det brittiska kungahuset. 

Artikeln fortsätter under bilden.

Meghan och Harry. Foto: lev radin / Shutterstock.com

Dessutom poängteras det faktum att Sveriges prinsessa faktiskt flyttade utomlands långt innan Harry och Meghan gjorde sin så omtalade och uppslitande ”Megxit” 2020. 

Det var efter att Madeleine bröt förlovningen med exet Jonas Bergström 2010 som den svenska prinsessan flyttade till USA en tid. Under denna period arbetade hon bland annat med det som kommit att bli hennes och mamma drottningens hjärteprojekt, Childhood foundation

”Läs på lite”

Att Madeleines livsresa nu på ett märkligt sätt kopplas ihop med Harrys och Meghans har upprörd läsare.

Royal News Network, som förmedlar och skriver om nyheter kring kungligheter i hela världen, har uttryckt sin bestörtning över Vanity Fairs publicering.

– FEL! Prinsessan Madeleine flyttade till New York för över ett årtionde sen för att laga ett hjärta som blivit krossat, blev kär, gifte sig, födde en dotter i New York, flyttade till Sverige, sedan London och flyttade till Florida 2018. Två år före Megxit! Läs på lite!, skriver Royal News Network på X.

STOCKHOLM 20230916 Prinsessan Madeleine i publiken när Stockholm stad arrangerar en jubileumskonsert på Norrbro under lördagen i samband med kung Carl XVI Gustafs 50-årsjubileum på tronen. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Välkomna hem till Sverige, säger vi till Madeleine med familj!

Exit mobile version