Madeleines kamp med Chris O’Neill – går långsamt att sälja lyxhuset: ”Mäklarna sliter sitt hår”

Prinsessan Madeleine har flyttat hem till Sverige igen med de tre barnen. Maken Chris O’Neill kommer nu till veckan.

Paret har däremot fortfarande problem att sälja sitt lyxhus i Florida, där de tidigare bott.

– Jag har sett sådana här som har dragit ut på ett halvår, säger svenska mäklaren Maggie Armbrust, som jobbar i Florida, till Expressen.

Äntligen är de tillbaka i Sverige! Madeleine, 42, och hennes familj. Prinsessan och barnen Leonore, Nicolas och Adrienne har redan hunnit hit medan maken Chris O’Neill kommer nu i veckan.

Han fyller 50 år den 27 juni och ska fira sin födelsedag i Stockholm.

Läs mer: Chris O’Neills plan med Madeleine när han fyller 50 – hovet bekräftar: ”Han kommer till Stockholm”

– Han kommer till Stockholm nästa vecka och kommer att fira sin födelsedag tillsammans med familjen privat, har hovets informationschef Margareta Thorgren sagt till Expressen.

STOCKHOLM 20230915 Herr Chris O'Neill, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia och prins Carl Philip närvarar på fredagen vid en tacksägelsegudstjänst, Te Deum, i Slottskyrkan på Stockholms slott för att fira kung Carl Gustafs 50 år på tronen. Foto: Claudio Bresciani / TT
Herr Chris O’Neill och prinsessan Madeleine. Foto: Claudio Bresciani / TT

Hittade en köpare i april

Familjen har länge planerat flytten hem till Sverige, men den har dragit ut på tiden. Anledningen har varit att de inte fått sålt lyxvillan i Pinecrest i södra Miamiområdet, Florida.

I april meddelades det att Madeleine och Chris äntligen hittat en köpare som var villig att betala de 73 miljoner kronor som de ville ha (de har sänkt priset från 80 miljoner kronor).

Men sedan dess har det åter varit tyst om försäljningen av det 700 kvadratmeter stora huset.

Enligt Expressen, som nyligen hade en reporter på plats utanför huset, syns fortfarande ”Till salu”-skyltar invid uppfarten.

På mäklarsajterna står det att affärerna är ”pending”, alltså inte helt avslutade.

Därför kollar kvällstidningen med mäklaren Judy Zeder hur det egentligen går med prinsessparets husförsäljning.

– Hon kan inte säga någonting alls om det, hon vill inte hamna i trubbel, svarar en assistent till Zeder som skickats fram.

”Det är inga konstigheter”

I stället pratar de med Maggie Armbrust, en svensk mäklare som arbetat i Florida sedan 2008.

Hon menar att det generellt går långsammare på den amerikanska marknaden än vad vi är vana med i Sverige. Här kan en affär vara klar på ett par dagar om köparen har ett färdigt lånelöfte.

STOCKHOLM 20230916 Prinsessan Madeleine i publiken när Stockholm stad arrangerar en jubileumskonsert på Norrbro under lördagen i samband med kung Carl XVI Gustafs 50-årsjubileum på tronen. Foto: Jonas Ekströmer / TT
Prinsessan Madeleine. Foto: Jonas Ekströmer/TT

I USA tar det ofta ett par månader, särskilt när det rör sig om så höga belopp.

– Även om man kommer överens, och om köparen är beredd att betala cash så tar det två–tre veckor bara för att bakgrundschecka. Det kan vara så att lagfarten har några krav på sig eller det finns nåt gammalt kusinbarn som kan komma och hävda att ”jag hade rätt till det här huset för femtio år sen” eller whatever. Det är så det fungerar, säger hon till Expressen och fortsätter:

– Speciellt med större objekt så är det inte ovanligt att människor med mycket pengar är duktiga med sina pengar. Så de kan arrangera olika typer av lån. Eller lösgöra pengar genom att sälja någon tidigare fastighet, innan man kan komma till avslut. Jag har sett sådana här som har dragit ut på ett halvår. Det är inga konstigheter.

I USA skriver man kontraktet med köpesumman och andra villkor, men sedan kan det ta flera veckor eller månader innan finansieringen och allt det andra är arrangerat och på plats. Först då ändrar man från ”pending” till ”closing”, alltså när huset är helt sålt.

Madeleine har gjort jobbet

Ofta tar en försäljning längre tid när ägarna inrett huset lite för personligt. Men Maggie Armbrust säger att Madeleine designat och inrett med förstånd. Ljusa toner och sparsmakat med detaljer. Det är någonting som ändå talar för att edet kommer lösa sig med en affär till slut.

– Det är så med en del av de här stora, fina husen – tyvärr så sätter ju en del ägare sin väldigt personliga prägel på dem. Vilket gör att det är bara ägaren som gillar det, ingen annan tycker om huset. Mäklarna sliter ju sitt hår. Men det här huset är väldigt neutralt och fint så det appellerar säkert till en stor mängd köpare, säger hon.

Den här försäljningen har dragit ut ordentligt på tiden. Nu har de i alla fall flyttat hem till Sverige.

Det återstår att se om och när de lyckas göra sig av med Florida-villan.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev