Foto: Christine Olsson / TT

Madeleines och Chris glädjande nyhet till familjen – efterlängtade beskedet

Äntligen!
Nu kan prinsessan Madeleine och Chris O’Neill välkomna familj och vänner igen, skriver Svensk damtidning.

Det har varit en lång coronapandemi som påverkat i stort sett hela världen.

Olika typer av restriktioner till följd av den rådande pandemin har funnits på flera håll i världen. Alltifrån så kallade ”lockdowns”, alltså nedstängningar av samhällen, till olika typer av regler för folksamlingar, munskydd och annat är samtalsämnen både i Sverige och utomlands.

STOCKHOLM 2017-07-14 Herr Chris O’Neill och prinsessan Madeleine vid mottagningen på Logården med anledning av kronprinsessan Victorias 40-årsdag fredagen den 14 juli 2017. Foto: Christine Olsson / TT

I skrivande stund har 5 930 personer dött efter att ha smittats av covid-19 i Sverige.

Totalt har i skrivande stund 14 956 smittade personer dött i Sverige sedan pandemins start för över ett och ett halvt år sedan.

Slopat inreseförbud

I USA är motsvarande siffra uppe i över 200 000 döda, och det har talats om en ny våg av smittspridning på olika platser i världen.

Sveriges prinsessa Madeleine bor som bekant med sin familj i just USA och delstaten Florida sedan några år tillbaka. Sedan över ett år har landet haft inreseförbud till följd av pandemin. Vilket innebär att släkt och vänner inte fått resa in i landet.

Men nu kommer nya – glädjande nyheter – från landet. Från den 8 november är det plötsligt godkänt för inresa för medborgare från många länder till USA, skriver Svensk damtidning.

Beslutet har fattats till följd av hälsoläget i landet, uppger Vita husets biträdande pressekreterare Kevin Munoz på sociala medier, skriver TT.

Samtidigt välkomnas beskedet av EU:s USA-ambassadör – som samtidigt skriver att ytterligare regler lär tillkomma framöver.

Detta innebär att Madeleine och Chris snart kanske kan få välkomna vänner och familj till hemmet i Florida igen!

Fotnot: Här kan man läsa svenska UD:s aktuella reserekommendationer.