Madeleines orubbliga kravlista – då kan prinsessan tänka sig att flytta till Sverige med Chris

Chris O'Neill, prinsessan Madeleien

Foto: Mikael Fritzon/TT/TT

Många glädjerop ljöd när beskedet kom att prinsessan Madeleine med sin familj har valt att flytta tillbaka till Sverige.

Men bara månader senare kom ett oväntat bakslag.

Hovet meddelade att flytten hade skjutits fram, och nu menar en expert att det finns särskilda krav från Madeleines sida som måste uppfyllas först, skriver Svensk dam.

I många år har prinsessan Madeleine och maken Chris O’Neill, samt deras tre barn bott på andra sidan jorden.

Hela prinsessfamiljen har byggt upp ett helt nytt liv i USA där de har levt ett mer privat och avskilt liv.

Men snart kommer det bli ändring på det.

I mars tidigare i år bekräftade hovet att prinsessan Madeleine och hennes familj tagit beslutet att ta sitt pick och pack och flytta till Sverige.

Anledningen bakom flytten ska ha varit att Chris och Madeleine ville ge sina barn en svensk uppväxt, meddelade hovet då.

– Ja, det stämmer. Prinsessan Madeleine och herr Chris O’Neill har bestämt sig för att de tillsammans med sina tre barn ska flytt hem till Sverige. De kommer bosätta sig i den våning som prinsessan brukar bo i sedan tidigare som ligger på hovstallet, sa Hovets informationschef Margareta Thorgren Aftonbladet som var först med nyheten.

Foto: Shutterstock

LÄS MER: Prins Daniel bryter tystnaden om Madeleines familjebeslut med Chris – bekräftar det många misstänkt

Därför sköts prinsessan Madeleines flytt till Sverige upp

Men bara månader senare kom det oväntade bakslaget.

I slutet av juni tidigare i sommar, meddelade hovet att den planerade flytten som skulle ha skett under hösten flyttas fram – till hösten 2024.

– Den kommer att skjutas fram till 2024, enligt den information som jag har, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Detta innebär att prinsessbarnen inte kommer börja svensk skola höstterminen 2023, utan kommer börja istället 2024.

Foto: Christine Olsson / TT

Men några närmare detaljer kring vad som kan ha förorsakat den uppskjutna flytten ville inte Margareta ge vid tidpunkten.

– Anledningen är varken ett migrationsärende, husförsäljningen, eller någonting sådant. Det är helt enkelt att tiden för familjen med allt som en flytt innebär, den har varit lite för kort, sa hon då.

Och det tycks som om det är flera saker som inte riktigt har fallit på plats så som Madeleine hade tänkt.

LÄS MER: Chris O’Neills vändning när flytten till Sverige skjuts upp – därför har han nu blivit tysk medborgare 

Madeleines kravlista inför flytten till Sverige

Kungliga experten och Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall, anser att det är prinsessans krav inför flytten som inte har kunnat förverkligats.

Förutom att prinsessan ska ha längtat hem oerhört mycket till vännerna och familjen, fanns det flera punkter som behövde falla på plats för familjen för att flytten skulle bli möjlig.

En av dessa punkter som är extra viktig för prinsessan enligt Johan T Lindwall är barnens skolgång.

Mycket lutar åt den exklusiva privatskolan Carlssons, mitt på centrala Östermalm. Prinsessan Madeleine med syskon har tidigare själva gått där och flera av hennes vänners barn finns där i nuläget.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Ett annat alternativ skulle kunna vara skolan Carlssons där kusinerna Estelle och Oscar går, skriver sajten.

Men den kanske viktigaste punkten av dem alla är ännu inte riktig färdigställd.

Madeleine och familjens bostad är ännu inte klar

Vi talar förstås om var prinsessfamiljen ska bo när de landar i Sverige.

Hovstallet där de tidigare bott håller på att renoveras, och det kan vara just arbetet med bostaden som ligger bakom den framskjutna flytten anser Johan T Lindwall.

– I och med Hovstallarnas renovering har Madeleine och familjen verkligen fått ett suveränt och centralt boende. Närheten till Carlssons är även det ett stort plus, säger Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall.

BORGHOLMS SLOTT 20210714 Prinsessan Madeleine fotograferas på Borgholms slott i samband med firandet av kronprinsessans födelsedag på Victoriadagen. Foto: Jonas Ekströmer / TT

När prinsessan Madeleine landar i Sverige väntar ingen ledighet.

Prinsessan som är väldigt engagerad i mamma drottning Silvias organisation World Childhood Foundation, kommer ha möjlighet att närvara vid fler möten när Madeleine landat permanent på svensk mark.

– Flytten hem kommer givetvis bli fantastisk för Madeleine. Nu får hon äntligen chansen att blomma, såväl yrkesmässigt som privat. Det kommer bli fina år för henne och hennes familj, säger Johan T Lindwall.

Vi ser fram emot att få välkomna hela familjen till Sverige. Vi hoppas att alla bitar i pusslet faller snart på plats för er!

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.

Exit mobile version