Madeleines plötsliga vändning med Chris – här är parets nya beslut

Madeleines plötsliga vändning med Chris – här är parets nya beslut

Till en början såg det ut som att det inte skulle bli någonting alls.
Men nu kommer nya besked om prinsessan Madeleine och Chris O’Neill.
Paret har svängt gällande Nobel, skriver Svensk damtidning.

Det är ett av årets mest utmärkande PR-tillfällen för det svenska kungahuset. I mitten av december riktas världens blickar mot Stockholm när jordens största tänkare inom vetenskapen ska prisas.

Nobelpriset delas årligen ut den 10 december för att hylla framstående vetenskap.

I centrum för firandet varje år står, förutom pristagarna själva förstås, också den svenska kungafamiljen.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20230915 Prinsessan Madeleine, herr Chris O'Neill och prinsessan Sofia tittar på från balkonen under högvaktsavlösningen på yttre borggården på Stockholms slott med anledning av kung Carl XVI Gustafs 50-årsjubileum på tronen. Foto: Jessica Gow / TT
STOCKHOLM 20230915 Prinsessan Madeleine, herr Chris O’Neill och prinsessan Sofia tittar på från balkonen under högvaktsavlösningen på yttre borggården på Stockholms slott med anledning av kung Carl XVI Gustafs 50-årsjubileum på tronen. Foto: Jessica Gow / TT

Kungens nyckelroll

Kung Carl XVI Gustaf har en nyckelroll, då han delar ut nobelpriset till pristagarna i Stockholm under söndagen – innan banketten traditionsenligt tar vid under kvällen.

Inte heller i år väntas kungen dock få sällskap av prinsessan Madeleine och Chris O’Neill.

Det var i förra veckan som beskedet kom att paret, som bor i Florida och väntas flytta hem till Sverige igen under 2024, inte kommer till Stockholm för att fira vetenskapen i mitten av december.

Madeleine uteblir från årets högtidlighållande av Nobelpristagarna i Stockholm. Tidigare år har hon närvarat själv, men inte den här gången. För Chris O’Neill blir det sjätte året i rad, inklusive under pandemin, som han inte närvarar i den svenska huvudstaden under Nobel. Madeleine var senast på plats 2019.

Enligt hovets kalender, som publiceras offentligen via kungahusets hemsida, kommer kungafamiljen i stället att representeras av flera medlemmar under såväl utdelningen av Nobelpriset, som själva banketten på kvällen den 10 december samt kungens middag för pristagarna på slottet den 11 december.

Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia kommer som vanligt att delta i firandet av vetenskapen, liksom kronprinsessan Victoria och prins Daniel, samt prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

Vändningen med Madeleine och Chris om Nobel

Men nu kommer nya besked om Madeleine och Chris – paret väntas trots allt ändå delta i Nobelprisarrangemangen.

Men inte i Sverige.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20230915 Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill lämnar tacksägelsegudstjänst, Te Deum, i Slottskyrkan på Stockholms slott för att fira kung Carl Gustafs 50 år på tronen. Foto: Christine Olsson / TT
STOCKHOLM 20230915 Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill lämnar tacksägelsegudstjänst, Te Deum, i Slottskyrkan på Stockholms slott för att fira kung Carl Gustafs 50 år på tronen. Foto: Christine Olsson / TT

Under rubriken ”Närvaro vid middag med anledning av 2023 års Nobelpris” presenterar hovet nu att Madeleine och Chris väntas delta i en sammankomst vid svenska ambassaden i Washington D.C.

Men inte på självaste nobeldagen – i stället kommer middagen att ske redan under måndagen den 13 november.

– Prinsessan Madeleine och Herr Christopher O’Neill närvarar vid ambassadörens middag som hålls i närvaro av de amerikanska nobelpristagarna, skriver hovets informationsavdelning till Svensk damtidning.