Madeleines stora oro för mamma Silvia – nu kommer allt fram

Drottning Silvia har alltid varit väldigt engagerad i sina välgörenhetsarbeten, något som även dottern Madeleine varit med i och stöttat sin mor med.

Men nu är prinsessan orolig över Silvia…

Drottning Silvia har alltid haft många strängar på sin lyra.

Välgörenhetsprojekt

Utöver att alltid stå vid kungens sida vid officiella uppdrag så har drottning Silvia ägnat mycket tid åt välgörenhet.

Mest uppmärksammat är drottningens arbete med organisationen Childhood, där hon även får hjälp av sin dotter, prinsessan Madeleine.

Men att ägna sig åt flera projekt samtidigt är krävande, något som fått prinsessan Madeleine att reagera.

Oron för drottningen

Childhoodgalan i New York var det senaste evenemanget som mor och dotter besökte, vilket såklart innebär en flygresa på många timmar. Drottningen är van att resa mycket, men det är samtidigt påfrestande.

I boken ”Yrke: drottning” har författaren Ingrid Thörnqvist pratat med prinsessan Madeleine om drottningens arbetsbörda och att Madeleine en dag ska ta över arbetet helt.

silvia, madeleine
Foto: Mikael Fritzon/TT, Instagram

– Hon brinner så mycket för de här frågorna, det skulle vara sorgligt för henne om det tog slut. Jag vill gärna hjälpa till och hoppa in på ett bättre satt, så att hon slipper alla krävande resor, säger Madeleine till Ingrid Thörnqvist enligt Svensk Dam.

Prinsessan Madeleine känner också att hon vill lätta på bördan från mammas axlar.

– Ja, det skulle jag säga. Det är mycket för henne. Det är bara att erkänna att jag borde hjälpa till mer och stötta mamma i det här. Hon har många tyngder på sina axlar, säger Madeleine till Ingrid Thörnqvist enligt Svensk Dam.

Tryck nu på DELA-knappen för att hylla kungafamiljen!