Mark Levengoods pik till prins Daniel efter hans fortkörning

Mark Levengoods hånfulla ord om prins Daniel – efter fortkörningen: ”Det ska du inte prova på”

Nyligen framkom det att prins Daniel åkt fast för fortkörning i somras. Nu skickar programledaren Mark Levengood en kärleksfull pik till prinsen.

Alla är lika inför lagen”, skriver han på Instagram.

Onsdagen den 18 oktober publicerade Aftonbladet en nyhet om att prins Daniel, 50, hade kört för fort i Hofors i somras och att han skulle straffas med böter för sitt brott.

Prinsen körde 87 km/h på E16, på en sträcka där högsta tillåtna hastighet är 80 km/h.

Enligt strafföreläggandet begick prins Daniel gärningen av ”oaktsamhet”. Hans lilla misstag kostade honom 1 500 kronor – det är standardsumman för fortkörare som kört 1-10 km/h för fort på en väg med hastighetsbegränsningen 60 km/h eller över. Det är faktiskt den lägsta möjliga böter man kan få för just fortkörning.

Läs mer: Prins Daniel tagen på bar gärning för fortkörning – så mycket måste han betala i böter

Varken prinsen själv eller Hovets informationsavdelning har velat kommentera händelsen, men de bekräftar att det har hänt.

Prins Daniel
En ångerfull prins Daniel. Foto: Shutterstock

Levengoods skojiga hån

Några dagar efter att nyheten kom ut valde programledaren och nöjesprofilen Mark Levengood, 59, att skicka en kärleksfull pik till kungligheten.

Han publicerar ett Instagram-inlägg som föreställer en löpsedel från Expressen, som skrevs i samband med att fortkörningen blev känd för allmänheten. Bredvid bilden skriver han:

Han körde 7 kilometer för fort på 80-väg. Man vill ju förfasa sig, men den där riktiga entusiamen infinner sig inte… Samtidigt, skönt att leva i ett land där alla är lika inför lagen. Det brukar jag trösta mig med alltid när jag får fortkörningsböter. Eller kör över tant. Det, prins Daniel, skall du inte prova på!”.

Orden är skrivna i all välmening och med glimten i ögat. För Mark Levengood och prins Daniel känner varandra väl. Den förstnämnde är nämligen värd för Victoriadagen varje år och han har bevakat kungafamiljen på nära håll i olika sammanhang.

För 13 år sedan guidade Mark tittarna igenom alla händelser kring kronprinsessan Victoria och prins Daniels bröllop också. Så de har haft kontakt i flera år.

Levengood har även sagt att prins Daniel är en av de trevligaste människor han träffat. Så det är inte alls något ont blod emellan dem.

Mark Levengood och prins Daniel i ett Instagram-inlägg från 2020. Foto: Instagram

Alla är mänskliga och vi gör alla misstag. Det är stort att erkänna sina fel och brister, det är bara så man kan gå vidare och lära sig.