Prinsessan Märtha Louise smärtsamma besked: ”Gick av”

Prinsessan Märtha Louise är en erfaren ryttare som var med i landslaget i flera år, innan hon la av år 2000. På senare tid har hon emellertid tagit vara på passionen för hästar, men i går hände det som inte får ske.

Även om Prinsessan Märtha Louise har god kontroll över sin häst Carsall, kan hon inte förbereda honom för oväntade situationer. I ett nytt inlägg på Instagram delar prinsessan en tragisk uppdatering om vad som hände på en hästtur här om dagen.

Foto: Carina Johansen/TT

Benet gick av

Prinsessan satt på hästryggen när Carsall plötsligt spratt, och snabbt vände sig om. Resultatet blev att prinsessan hamnade på marken med tyglarna snurrade runt långfingret när hästen ökade farten. I fotokarusellen nedan kan du se hur det slutade när prinsessan var tvungen att kasta på lila gips, som hon måste bära i tre veckor.

”Så jag tänkte bara ta en liten tur med min Carsall-häst när han kvatt och vände sig, så jag föll ner till marken med tyglarna lindade runt långfingret när han accelererade. Rycket i tyglarna bröt mitt ben i fingret. Hur lycklig är jag att ha denna lila rackare i tre veckor? !!! ”, skriver prinsessan Märtha Louise på Instagram, där hon se förvånansvärt glad och positiv ut trots att henne finger gått av.

Nu verkar det som att prinsessan Märtha Louise måste gå med gips till systerdottern prinsessan Ingrid Alexandras konfirmation på lördag. Konsekvenserna av en olycka på hästryggen kunde ha slutat sämre, så vi får vara glada att det enbart blev en gipsad hand i det här fallet.

Nu hoppas vi att prinsessan Märtha Louise återhämtar sig snabbt.