Foto: Youtube/Harpo Productions/Joe Pugliese

Meghans halvsyster slår tillbaka – pekar ut lögnerna i intervjun med Oprah: ”Förstår inte hur hon kan säga…”

Två stora felaktigheter i intervjun med Oprah Winfrey pekas ut av Meghan Markles halvsyster.
Nu slår Samantha Markle tillbaka mot hennes ord.
Uppgifterna skakar om ytterligare i Storbritannien.
– Jag förstår inte hur hon kan säga att hon inte känner mig, säger Samantha i Inside Edition.

Uppgifterna slog ner som en nyhetsbomb i Storbritannien på söndagskvällen.

Då sändes Prins Harrys och Meghan Markles intervju med amerikanska tv-drottningen Oprah Winfrey – där flera dramatiska och omskakande avslöjanden framkom.

Foto: Harpo Productions/Joe Pugliese/NENT Group

Meghan Markles starka vittnesmål inifrån kungahuset

På måndagskvällen sändes intervjun i svenska TV3 och Viaplay. Där fick tittarna bland annat ta del av Meghans vittnesmål inifrån det brittiska kungahuset. Hon anklagade bland annat kungahuset för att inte ha stöttat henne när hon öppet förklarade att hon hade självmordstankar.

– Det var en desperat situation. Jag hörde av mig till alla instanser som jag trodde att jag skulle höra av mig till för att få hjälp. Det gjorde vi båda två, både tillsammans och var för sig, säger Meghan i intervjun.

Och enligt Meghan Markle ska det ha förts diskussioner om den då ännu ofödde sonen Archies hudton. Något som fick intervjuaren Oprah Winfrey att bokstavligen tappa hakan.

Foto: Harpo Productions/Joe Pugliese/NENT Group

– Det fanns en oro och diskussioner kring hur mörk hans hud skulle bli. Vilken betydelse det skulle ha och hur det skulle se ut, säger Meghan Markle.

När prins Harry senare anslöt till intervjun valde han att inte kommentera uppgifterna närmare. Men efteråt har han betonat att det inte handlar om drottning Elizabeth eller hennes make prins Philip som framfört detta.

– Han delade inte personens identitet med mig men han ville försäkra sig om att jag förstod att det inte var hans farmor eller farfar som var en del av det här samtalen. Han sa inte vem som var en del av samtalet trots att jag frågade om detta, säger Oprah Winfrey i CBS This Morning.

I en annan del av intervjun talade Meghan Markle om sin egen familj. Hon berättar bland annat att hon inte träffat sin halvsyster Samantha Grant Markle på 20 år. Men detta stämmer helt enkelt inte – enligt Samantha.

Halvsystern förklarar att Meghan framför felaktigheter i intervjun med Oprah som setts av miljontals tittare. Nu väljer hon att träda fram och förklara sig hur det egentligen ligger till, enligt henne.

– Jag förstår inte hur hon kan säga att hon inte känner mig och att hon bara var ett barn. Vi har bilder på oss ihop som sträcker sig över ett helt liv, säger Samantha Markle till Inside Edition.

Samantha har även i tidigare intervjuer berättat om sin frostiga relation med Meghan.

Halvsystern slår tillbaka mot Meghan Markles uppgifter i tv

Meghan Markle menar också i intervjun med Oprah att systern Samantha bytte tillbaka sitt efternamn till Markle för att bli känd när hon gifte sig med Harry.

Även detta är felaktigt, enligt Samantha.

– Samantha ändrade tillbaka sitt efternamn till Markle när jag började dejta Harry, jag tycker det säger tillräckligt, säger Meghan i intervjun med Oprah Winfrey.

Nu slår Samantha tillbaka. Hon håller upp ett dokument som enligt henne visar att hon hette Markle i efternamn redan 1997 i en intervju med Inside Edition.

– Jag var en Markle före henne, säger Samantha Markle i intervjun.

Vad tycker du om intervjun med Oprah? Skriv gärna en kommentar och dela vidare på Facebook.

FOTNOT: Hit kan du höra av dig om du eller någon i din närhet har självmordstankar – läs mer på 1177 Vårdguiden (extern länk).