Foto: Instagram och Pontus Lundahl/TT

Nya beskedet om prinsessan Sofia – därför saknas hon i kungliga kalendern framöver

.

Prinsessan Sofia utför som bekant uppdrag åt Sveriges kungahus. 

Men på senare tid har hon saknats i den kungliga kalendern. 

Nu berättar hovet varför, uppger Svensk damtidning

Varje vecka uppdaterar hovet kalendern för kungafamiljens medlemmar. I den offentliga kalendern på hovets hemsida har dock prinsessan Sofias medverkan inte varit synlig på sistone.

Det här bilden är från prinsessan Sofias besök på BRIS i mitten av februari. Prinsessan besökte då Barnens rätt i samhället för att ta del av organisationens viktiga arbete. Då hade prinsparet tagit en liten men säkert välbehövlig paus i januari. 2018 avslutades med många åtaganden och deras schema var sprängfyllt med uppdrag.

Men sedan årsskiftet har Sofias kalender varit förhållandevis tom, rapporterar Svensk damtidning. Fram till slutet på april fanns ”bara” sju uppdrag för prinsessan.

I stället har prinsessans åtaganden offentliggjorts först efteråt – i samband med att prinsparet uppdaterat sin officiella sida på Instagram till följarnas stora glädje.

Och faktum är att prinsessan arbetar i det tysta – bakom kulisserna på kungliga kalendern utför hon arbete åt egna stiftelsen Project Playground, uppger hovet.

Foto: Instagram & Pontus Lundahl/TT

– I kalendern lägger vi inte upp alla uppdrag som kungafamiljen har, men vi försöker lägga ut officiella uppdrag. När det gäller prinsessan Sofia och hennes uppdrag som till exempel rör Project Playground så är prinsessan Sofia där i egenskap av grundare av Project Playground. Exempelvis lägger vi inte heller in när prins Carl Philip arbetar med sina designprojekt, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Här nedan är ett sådant exempel.

Dela gärna vidare om du är stolt över vår kungafamilj!