Nya beskedet om prinsessan Sofia – hovet bekräftar

Foto: Kungl. Hovstaterna/Instagram @prinsparet

En prinsessa på vårdhemmet.

När coronapandemin bröt ut i våras gav sig prinsessan Sofia in i Sophiahemmets verksamhet – för att avlasta vårdpersonalen.

Nu berättar hovet om Sofias framtid på vårdhemmet, skriver Svensk damtidning.

Det var i april som prinsessan Sofia tog beslutet att kliva in i Sophiahemmets verksamhet.

Nu bekräftar hovet att hon ska fortsätta, skriver Svensk damtidning. Prinsessan förklarade själv sina arbetsuppgifter i ett inlägg på Instagram:

”Inom ramen för ”beredskapslyftet” är jag nu placerad på en av sjukhusets vårdavdelningar där jag tillsammans med andra nyutbildade kollegor stöttar och avlastar vårdpersonalen med olika uppgifter, bland annat omsorg av patienter och städning”, skrev hon då och fortsatte:

”Att i denna svåra tid få möjlighet att hjälpa till är oerhört givande. Tack!”

Nu berättar hovet att prinsessan planerar att fortsätta sitt engagemang även efter semestrarna.

– Prinsessan planerar att fortsätta sin tjänstgöring på Sophiahemmet, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk damtidning.

Foto: Bengt Nyman/Wikimedia commons

Hon förklarar att prinsessans engagemang i Sophiahemmet – där Sofia städar och hjälper till med olika sysslor för att få jobbvardagen att gå runt lättare för sjukvårdspersonalen – är på deltid.

Kungaparet har tillbringat mycket tid på Stenhammar under coronapandemin. Foto: Foto: Kungl. Hovstaterna

– Utöver det jobbar prinsessan Sofia fortsatt för Project Playground och med Prinsparets stiftelse. Och om så krävs kommer hon även att gå in i officiella sammanhang.

Foto: Erika Gerdemark/Kungahuset.se

Under sommaren har Sofia också varit engagerat vid Sophiahemmet högskolas examenshögtid.

”Färdiga sjuksköterskor och specialistsjuksköterskor som är efterlängtade och behövda i en utmanande tid inom sjukvården. Jag och rektor Johanna Adami deltog vid deras examensdag digitalt för att önska dem stort grattis och varmt lycka till!” skrev prinsessan på Instagram i mitten av juni.

Nu kommer prinsessan alltså fortsätta sin tjänstgöring vid Sophiahemmet för att avlasta vårdpersonalen så mycket som möjligt med de uppgifter hon kan erbjuda. Vilken hjälte!

Dela gärna vidare den här artikeln om du tycker att prinsessan Sofia är en god förebild!

Exit mobile version