Foto: Instagram/TT

Nya beskedet om Tilde de Paula, Jesper Börjesson – och kungen!

.

Tilde de Paula och Jesper Börjesson leder Polarprisgalan i TV4 – för femte året i rad.

På plats finns också kungafamiljen.

– Jag är både stolt och glad, säger Tilde de Paula Eby.

Ända sedan 2015 har radarparet Tilde och Jesper, båda kända från Nyhetsmorgon i TV4, programlett sändningen från den prestigefyllda Polarprisgalan i Stockholm.

Och på tisdagen kom nya besked från tv-kanalen: Programledarna får förnyat förtroende!

– Jag är både stolt och glad över att återigen få vara del av Polar Music Prize. Det är tveklöst en av årets mest storslagna kvällar där kulturen får göra precis det den gör allra bäst, nämligen förena oss, säger Tilde de Paula Eby i ett pressmeddelande.

Det är den 11:e juni som kungen delar ut årets Polarpris till tre pristagare: Grandmaster Flash, Anne-Sophie Mutter och stiftelsen Playing for Change. TV4 sänder från 20.00 i tv, och direkt på TV4 Play ffrån klockan 17.30.

– Den här dagen, och kvällen, har kommit att bli en höjdpunkt för mig – att få bjuda tittarna på den här typen av smällkaramell med fantastisk underhållning, intressanta hyllningar och kungliga inslag är otroligt roligt, säger Jesper Börjesson.

Kungafamiljen på plats – kungen delar ut pris

Det är som vanligt alltså kung Carl XVI Gustaf, här vid sidan av den isländska sångerskan och pristagaren Björk 2010, som delar ut det internationella musikpriset i Stockholm.

Enligt kalendern på hovets hemsida kommer även drottningen, kronprinsessan, prins Daniel, prins Carl Philip och prinsessan Sofia att närvara vid Polar Music Prize-galan 2019.

STOCKHOLM: 20100830 Pristagaren isländska sångerskan Björk Gudmundsdottir till bords med Sveriges kung Carl XVI Gustaf under Polar Music Prize-banketten på Grand Hotel på måndagskvällen. Foto: Bertil Ericson/TT

För tre år sedan skapade kungen rubriker när han bjöd på stor dansshow i samband med Polarprisgalan. Här kan man se ett klipp från detta:

Dela gärna vidare om du ser fram emot att få se detta!