Nya bilderna på Sveriges tronföljare: Här lär sig prinsessan Estelle av morfar kungen

”Det ska börjas i tid”, sägs det, ett ordspråk man anammar tidigt i kungahuset. Prinsessan Estelle, dotter till kronprinsessan Victoria och prins Daniel Westling, har bara hunnit fylla sex år, men går redan i ”drottningskola”, för att förbereda sig i sin roll som tronföljare.

Undervisningen är i full gång, och på bilderna som hovet tog förra veckan kan man se att lill-sessan Estelle visar stort intresse för att lära sig, speciellt när det är morfar kungen som undervisar ibland.

När kung Carl Gustaf slutar regera är det hans dotter, kronprinsessan Victoria, som tar över tronen. En dag ska även hennes dotter, Estelle, regera, vilket hon börjar förberedas för redan nu, endast sex år gammal.

Redan som liten bebis fick prinsessan Estelle vara med vid stora tillställningar. Och när hon blev några år gammal fick hon möta folksamlingar och prata med svenska folket, stora kändisar och kungligheter, för att vara bekväm i sin framtida roll.

Estelle bläddrar i böcker på Bernadottebiblioteket.
Foto: Kungahuset

Prinsessan Estelle skolas till att styra landet

Nu har förberedelserna tagit ett större kliv, då hon får lära sig om sitt släktträd och vilka roller de haft och har för landet.

Foto: Kungahuset

Förra veckan tog kung Carl Gustaf och kronprinsessan Victoria med Estelle till Bernadottebiblioteket, där hon fick bläddra i böcker och lära sig om sin släkt från 1800-talet och framåt.

Foto: Kungahuset

Jag tvivlar inte en sekund på att Estelle kommer att vara väl förberedd när hon väl tar över tronen en dag. Dela om du är stolt över vår svenska kungafamilj.