Nya bilderna: Silvias starka band till svärdottern Sofia – här besöker hon hennes jobb

Att vara infödd i den svenska kungafamiljen innebär ett fullspäckat schema av kungliga åtaganden och resor där man ska representera Sverige.

Prinsessan Sofia blev en del av den svenska kungafamiljen 2015, när hon gifte sig med Carl Philip, och har sedan dess fått en hektiskt agenda hon med. Men något hon frivilligt valt att engagera sig i, som hennes hjärta slår extra hårt för, är projektet Playground, vars mål är att uppmuntra och göra det möjligt för barn med låga förutsättningar, att förverkliga sina drömmar.

Just nu befinner sig drottning Silvia i Sydafrika, för att hälsa på på sin svärdotters jobb, då de delar engagemanget för utsatta barn.

Prinsessan Sofia har lagt ner mycket tid och engagemang på Project Playground. För två år sedan var hon på plats under Gothia Cup, för att höggravid heja på de barn hon jobbar med i projektet.

Som tur är har hon en svärmor som delar intresset för barn som har det svårt. Ju nu befinner sig drottning Silvia i Sydafrika på Projekt Playgrounds högkvarter, med anledning av World Childhood Foundations 20 års jubileum.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

På flera av bilderna som Project Plauground själva lagt upp på Instagram, syns drottningen glatt posera tillsammans med Sofias vän, och Project Playgrounds medgrundare, Frida Vesterberg. Frida har var en av gästerna vid det stora prinsbröllopet för tre år sedan, samt barnens dop.

 

Så fint att dela ett intresse svärmor och svärdotter emellan. Dela gärna med andra som är intresserade av kungafamiljen.