Foto: Claudio Bresciani / TT

Nya oron för Chris O’Neill – kommer fram efter stora beslutet med Madeleine: ”Totalt mörker”

Nu flyttar de hem till Sverige.
Samtidigt uttrycks oro för Chris O’Neill – efter det stora beslutet med prinsessan Madeleine, skriver Svensk damtidning.

Nu är det äntligen dags.

Efter ett års väntan flyttar prinsessan Madeleine med familj hem till Sverige igen. Det var i mars 2023 som hovet först gick ut med nyheten om flytten.

– Prinsessan Madeleine och herr Christopher O’Neill har beslutat att familjen tills vidare ska vara bosatt i Sverige. Prinsessan Leonore och Prins Nicolas påbörjar under hösten skolgång i Stockholm. Prinsessan Adrienne kommer att gå i förskola, skrev hovet då på sin hemsida i en kommuniké, och fortsatte:

– I och med flytten bosätter sig Prinsessfamiljen i våningen på H.M. Konungens hovstall i Stockholm.

Först hette det att prinsessfamiljen skulle flytta hem från Florida, USA, redan hösten 2023.

Men flytten sköts upp och verkar ske nu i stället.

Familjen har bott utomlands i många år – först i New York, sen London och sedan 2018 i Florida.

Nu väntar en ny vardag i Sverige för prinsessan Madeleine, Chris O’Neill och barnen. Tidigare har bland annat prinsessan Birgitta uttryckt viss oro inför Chris omställning när det kommer till flytten till Sverige.

– Det förstår inte jag. Hur ska han klara det? Madeleine ja, men jag förstår inte hur han ska klara det. Men de vill komma hem för att de vill ha barnen i svenska skolor, har prinsessan Birgitta sagt i en intervju med Expressen.

”Hur ska Chris komma att klara av en vardag i Stockholm?”

Den rutinerade hovreportern Johan T Lindwall, i dag chefredaktör på magasinet Svensk damtidning, är en av Sveriges främsta experter på kungahuset.

Han uttrycker nu sitt välkomnande hem till Sverige för hela prinsessfamiljen – samtidigt som han också uttrycker viss oro för O’Neills framtid.

– Men jag måste ändå höja ett varningens finger: Hur ska Chris komma att klara av en vardag i Stockholm? När det är som mörkast i november. När han ska traska från Hovstallet uppför Nybrogatan till Hemköp vid Östermalms torg i ett isande kallt och regnigt Stockholm. I totalt mörker, gatan bara upplyst av butikerna längs Nybrogatan, skriver Lindwall i en kommentar i egna tidningen.

Vi önskar Madeleine med familj varmt välkomna hem till Sverige!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev