Foto: AP Photo, TT/Shutterstock

Nya oväntade beskedet om arvet – Camilla uppges få det som låg drottning Elizabeth nära hjärtat

Elizabeths stora hjärteprojekt tycks gå till – Camilla.
Här är nya uppgifterna om fördelningen kring drottningens kanske käraste del i arvet, skriver Daily mail.

Drottning Elizabeth II var Storbritanniens statschef, Engelska kyrkans högsta beskyddare och Samväldets symboliska överhuvud i sju decennier.

Med 70 år och 214 dagar på tronen har hon gått till historien som den regent som suttit klart längst som monark genom tiderna i Storbritannien.

Därför blev det en stor internationell nyhet när beskedet om hennes bortgång kom i förra veckan. Drottningen somnade in på sitt privata residens Balmoral i Skottland torsdagen den 8 september.

I ett pressmeddelande berättade Elizabeths son, den nye kungen Charles III känslosamt om den enorma sorg och saknad som kungafamiljen nu känner efter Elizabeths bortgång.

LÄS MER: Bilderna visar hemska dramat vid drottning Elizabeths kista – här kollapsar han framför alla

– Min älskade mors bortgång, hennes majestät drottningen, är en av de största sorgerna för mig och min familj, sa Charles i ett uttalande enligt brittiska medier.

– Vi sörjer djupt bortgången av en älskad monark och en mycket älskad mor. Jag vet att hennes bortgång kommer att kännas djupt i hela landet, rikena och samväldet, och av otaliga människor runt om i världen, sa Charles.

Den nye kungen fortsatte:

– Under denna period av sorg och förändring kommer min familj och jag att bli tröstade och upprätthållna av vår kunskap om den respekt och djupa tillgivenhet som drottningen besatt så vidsträckt.

Foto: Shutterstock/ComposedPix

Förutom att vara känd för sin stora plikttrogenhet till kronan, har Elizabeth också genom åren gjort sig känd för sina iögonfallande hattar och färgglada kreationer.

Men kanske ännu mer blev drottningen känd som en stor djurvän. Här nedan kan vi exempelvis se hennes hjärtliga reaktioner när hon besökte en bondgård i Skottland för några år sedan.

Elizabeth och hennes älskade hundar – ättlingar till Susan

Under årens lopp har Elizabeth haft ett 30-tal hundar, och hon hade länge en förkärlek för rasen welsh corgis. Redan när hon var 18 år fick hon sin första corgi, som hette Susan. Alla hennes efterkommande hundar genom åren ska ha varit ättlingar till Susan, uppger SVT.

När de olympiska sommarspelen i London invigdes 2012, var hundarna Holly, Willow och Monty självklart med. De deltog i den numera klassiska öppningsceremonin där Daniel Craig i rollen som James Bond anlände till Buckingham Palace för att eskortera drottningen till den olympiska arenan i London.

Samtidigt hade drottningen också plats för flera olika djur i hjärtat.

LÄS MER: Prinsessan Annes förtvivlan – gripande orden om Elizabeths sista timmar i livet: ”Till min mamma…”

Foto: Shutterstock

Under årens lopp byggde drottningen upp ett stort stall av tävlingshästar. Själv uppskattade hon också att sätta sig på hästryggen.

Men samtidigt delades aldrig riktigt hennes hästintresse med sonen, den nyblivne kungen Charles.

Uppgifter: Därför får Camilla kära arvet från Elizabeth

Därför kommer nu uppgifter från Storbritannien om att det i stället blir Charles hustru, drottninggemålen Camilla, tidigare Parker Bowles, som får ta över Elizabeths många framgångsrika tävlingshästar.

– Jag tror att det blir Camilla som blir galjonsfiguren. Planen har hela tiden varit att Charles och Camilla skulle ta över arvet, säger en källa till Daily mail.

Källan förklarar vidare att Camilla sedan länge haft ett gott öga till drottningens hästar.

– Camilla avgudar hästar och brinner enormt mycket för hästsport. Hon älskar det verkligen, särskilt Cheltenham–tävlingarna. Jag tror att det finns en ganska tydlig plan, med tanke på drottningens passion och kärlek till kapplöpningshästar.

LÄS MER: Prins Harry ångrar fortfarande sitt sista samtal med Diana – så försöker han lindra smärtan

Kung Charles och drottninggemålen Camilla. Foto: Niall Carson/Pool via AP/TT
Kung Charles och drottninggemålen Camilla. Foto: Niall Carson/Pool via AP/TT

Hur kommer du att minnas drottning Elizabeth? Skriv gärna en kommentar.