Nya stenhårda kraven på Madeleine och Chris – måste synas mer offentligt: ”Kommer säkert att synas…”

Prinsessan Madeleine, maken Chris O’Neill och barnen har flyttat hem till Sverige efter flera år i Florida.

Nu kommer de ha hårdare krav på sig att ta sig an de kungliga plikterna.

– Hon får antagligen skapa sig en egen roll och plattform inom den kungliga ramen. Madeleine kommer helt säkert att börja representera kungahuset i olika officiella sammanhang, säger författaren och hovexperten Herman Lindqvist enligt sajten Allt om kungligt.

I mars 2023 bekräftade prinsessan Madeleine, 42, att hon, maken Chris O’Neill, 50, samt barnen Leonore, 10, Nicolas, 9, och Adrienne, 6, skulle flytta hem till Sverige igen.

Men flytten drog ut på tiden – faktiskt ett helt år.

– Anledningen är varken ett migrationsärende, husförsäljningen, eller någonting sådant. Det är helt enkelt att tiden för familjen med allt som en flytt innebär, den har varit lite för kort, sa hovets informationschef Margareta Thorgren förra sommaren.

Nu har det ändå fastslagits att den försenade flytten delvis berodde på att familjen inte lyckades sälja sitt lyxhus i Pinecrest.

Har flyttat hem till Sverige

Nu är huset i alla fall sålt efter många om och men. Familjen har hunnit resa till Sverige för att bosätta sig i sin jättevåning invid Hovstallet på Östermalm i Stockholm.

Chris och barnen har redan framtiden utstakad.

Barnen ska börja skolan i Stockholm och Chris O’Neill har startat ett nytt aktiebolag tillsammans med nära vännerna Cedric Notz och Marco Wajselfisz”, skriver Svensk Damtidning.

För Madeleine väntar nu en ny tillvaro. Hon förväntas ”ta tag i” sitt liv och börja ägna sig mer åt kungliga uppdrag och förpliktelser nu när hon inte kan skylla på att hon lever på andra sidan jorden.

– Hon får antagligen skapa sig en egen roll och plattform inom den kungliga ramen. Madeleine kommer helt säkert att börja representera kungahuset i olika officiella sammanhang. Det kan handla om invigningar och officiella ceremonier och så vidare. Hon kommer säkert att synas lika ofta som prinsessan Sofia gör nu, säger författaren och hovexperten Herman Lindqvist, 81, enligt sajten Allt om kungligt.

”Får inget apanage längre”

De har även pratat med hovreportern Sten Hedman, 82, som är av en annan uppfattning. Han tror nämligen inte att Madeleine plötsligt kommer engagera sig mer i olika uppdrag och förpliktelser.

– Hon får ju inget apanage längre på det sättet och hon anser sig vilja leva ett icke officiellt liv. Så jag tror inte alls att hon kommer att ställa upp på samma sätt. Hon har ju markerat klart och tydligt att hon inte gillar offentligheten och det får man ju då respektera, säger han.

Hedman pekar på att prinsessan är så pass långt ner i tronföljden – hon är på åttonde plats efter syskonen Victoria och Carl Philip samt alla deras barn – att hon inte längre ser sig som någon viktig kunglighet. Hon har fått smak på ”friheten”.

– Något i stil med digerdöden skulle ju behöva inträffa för att hon skulle bli drottning. Hon har kunnat skapa sitt eget liv och man får ju hoppas att hon är lycklig med det, säger han.

Välkomna hem till Sverige, hela familjen! Hoppas ni kommer att trivas.

Vad tycker ni om att Madeleine, Chris och barnen har flyttat hit? Lämna en kommentar på Facebook. Gilla-markera och dela gärna artikeln.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev