ODDSEN: Prins Harry och Meghan Markle kommer döpa sitt barn till Victoria

Kronprinsessan Victoria får snart en namne – i det brittiska kungahuset.

I alla fall om man ska tro oddsmakarna.

Namnet toppar nämligen oddsen när prins Harry och Meghan Markle ska namnge sitt kommande barn.

Länge leve Victoria!

I oktober förra året avslöjade det brittiska kungahuset att prins Harry och Meghan Markle väntar sitt första barn. Beskedet kom bara fem månader efter att de gift sig i maj.

Nu spelar britterna för fullt på vad kungahusets nästa tillskott kommer att få för namn.

Och enligt brittiska bettingbolaget Coral är ett svenskt prinsessnamn favorit.

– För tillfället leder Victoria och den är vår favorit till vad Harry och Meghans första barn kommer heta, säger Harry Aikenhead, talesperson för Coral, till brittiska express.co.uk.

Strax bakom det svenskklingande namnet ligger Albert, förutsatt det nu skulle bli en prins. Philip, Diana, Alice, Arthur och Alfred är andra namn med låga odds.

Bilden av drottningen har förändrats

Skulle det bli Victoria är det gissningsvis den brittiska regenten som barnet döps efter, och inte vår svenska kronprinsessa.

Victoria blev, bara 18 år gammal, drottning den 24 maj 1837. Hon regerade Storbritannien fram till sin död 1901. Hon var då den drottning eller kung som suttit längst vid tronen.

Enligt Richard Fitzwilliams, tidigare redaktör för The Internationel Who’s Who, har bilden av drottningen förändrats under senare år.

– Bilden av henne var tidigare hård och puritansk och den victorianska eran var kopplad till sociala orättvisor och imperialism, säger han till sajten.

Då föder Meghan Markle

Drottningen har dock fått upprättelse i och med tv-serier och filmer som gjorts om henne och maken prins Albert. Fitzwilliams tar som exempel bland annat ”Victoria and Albert” med Emily Blunt och Rupert Fried i huvudrollen.

– Det har blivit känt att äktenskapet mellan Victoria och Albert var en av historiens största kungliga romanser, säger han.

Meghan Markle förväntas födda sitt första barn i april i år.

 

Så fint! Vad tycker du om namnvalet? Dela gärna och kommentera på Facebook!