Foto: TT/TV4

Plagget drottning Silvia stoppas från att bära

När det kommer till svenska kungligheterna så är vi vana att se dem i vackra och eleganta utstyrslar.

Men det finns ett visst plagg som drottning Silvia inte får bära.

Fina färger, vackra plagg och iögonfallande mönster- när det kommer till stil är de flesta av kungligheterna oftast väldigt träffsäkra.

Flera gånger om har svenska kungligheterna hyllats för sina fina plagg och inte minst drottning Silvia som alltid är elegant och tjusig.

Men det finns faktiskt en vanligt plagg som de flesta har i sin garderob som drottning Silvia aldrig bär, i alla fall inte offentligt, och det är jeans.

Idag har drottningen varit en del av svenska kungahuset i många år så dessa regler och riktlinjer är något hon är van med.

”Ska vara felfritt när de kungliga ska gå ut”

Faktum är att hon inte är ensam om detta, utan även kungligheter i andra länder följer samma bestämmelser.

Enligt Nyheter24 är detta något som väckt en del uppmärksamhet, bland annat när skådespelerskan Delfina Chaves reagerat på regeln i samband med att hon porträtterade Drottning Máxima av Nederländerna i en tv-serie.

– Jag fick nyligen reda på att kungligheterna inte får bära jeans offentligt. Man ska alltid vara elegant klädd, säger hon till tyska Bild enligt sajten.

– Själv hade jag aldrig kunnat leva som hon gör. Enligt ett mycket speciellt protokoll ska kläderna sitta perfekt, och sminket ska vara felfritt när de kungliga ska gå ut. 

Men även om drottning Silvia inte bär Jeans i offentligheten så är det inte speciellt ovanligt att vi ser andra medlemmar från kungafamiljen i plagget.

Vad tänker ni om det här? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev