Foto: Tommy Pedersen/TT

Prins Carl Philip i olycka på motorbanan – kraschade

Prins Carl Philip var inblandad i en krasch på gokartbanan under fredagen, skriver Expressen.

Det var i slutet av förra veckan som prinsen gästade gokartbanan i Eskilstuna för att delta vid Prins Carl Philips Racing Pokal.

Då var prinsen inblandad i en krasch, skriver Expressen. Det hela slutade dock bra.

År 2006 debuterade den prinsen på gokartbanan. Men hans många år på racingbanan har inte varit utan problem.

Från starten av karriären har saker och ting inte alltid gått helt som planerat. Under det första loppet för 14 år sedan var prinsen tvungen att få en medicinsk kontroll i ambulans efter att ha tappat kontrollen över gokarten. Några år senare gick det också fel när han i Porsche Carrera Cup tappade kontrollen över bilen.

Samtidigt har vår motorprins också skördat många framgångar på racingbanan och han har racinglicens sedan 2013 då han också började köra STCC.

Gelleråsen 2019-08-18 Prins Carl Philip gör sig redo för start på Gelleråsen i Karlskoga. Foto: Tommy Pedersen / TT

Men förra året meddelade prinsen att han tänkte ta en paus från racingen.

”Under 2019 kommer jag fokusera min tid på familjen och blickar i stället fram emot 2020 när det gäller racing”, skrev prinsen då i sociala medier.

Samtidigt öppnade han för comeback.

”Jag utesluter dock inte något inhopp under året, för att hålla i gång min körning.” 

Prins Carl-Philip. Foto: Linda Broström, Kungl.Hovstaterna

Detta gjorde han alltså i fredags när ​ prins Carl Philip tränade inför Prins Carl Philips Racing Pokal. Men sen gick det fel.

Gokarten tappade ett hjul och prins Carl Philip körde rakt av fältet och ut på gruset. Prinsen var tvungen att transporteras bort på fyrhjuling när de andra förarna hade avslutat sina varv. Det rapporterar Expressen.

Det är oklart om prinsen skadades i händelsen, men redan på lördag var han i alla fall tillbaka på banan. Även då gick det inte som planerat.

Ett tekniskt haveri, vilket inte är helt ovanligt inom sporten, gjorde att prinsen inte kom till start.

– Ja, det var något tekniskt strul. Det var något tekniskt med gokarten. Han stod beredd och skulle åka i väg men det var något som inte lirade och han kunde inte köra. Jag har dock inte fått någon information om vad för tekniskt det var, säger tävlingens pressansvariga Jerker Johansson, till Expressen.

Foto: Shutterstock

Dela gärna vidare för att hylla vår modige racingprins!