Prins Carl Philip prisar svenska mjölkbönder – har levererat mjölk från friska kor i 23 år

Det är tack vare våra svenska bönder som vi i Sverige har sån stor tillgång på god och kvalitativ mjölk från friska kor. Detta är något som bör och har uppmärksammats, inte minst av prins Carl Philip som i måndags delade ut guldmedalj till 37 mjölkbönder för att de levererat toppkvalitet i flera år.

 

Kvalitetsmjölk är något vi tar för givet i landet, tack vare våra svenska bönder. Detta är något som det svenska kungahuset valt att uppmärksamma för att visa sin tacksamhet gentemot svenska bönder.

Under måndagen samlades 37 av Sveriges mjölkbönder från Norrbotten till Skåne i söder, för att mottaga guldmedaljer av prinsen.

Foto: Jessica Gow/TT

Utmärkelsen är ett kvitto på att man hör till en av de bönder som hjälpt till att leverera toppklassig mjök från friska kor under minst 23 års tid.

Flera av bönderna uttryckte sin glädje under tillställningen, både för medaljen och för deras yrke.

– Det är jätteroligt att få medaljen. Vi ser den som ett bevis på att vi gjort något bra, säger mjölkbonden Ann Nilsson till Lantbrukarnas Riksförbund.

 

View this post on Instagram

??? I dag delade Prins Carl Philip ut guldmedaljer från @lrfsverige till svenska mjölkbönder. Medaljerna delades ut för första gången 1958 av Gustaf VI Adolf och går till mjölkbönder som klarat av att leverera förstklassig mjölk från friska kor under minst 23 år. I år tilldelades 37 mjölkbönder medaljen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Prinsen delade även ut priset ”Årets mjölkbonde” som gick till Womtorps lantbruk i Södermanlands län. Priset delas ut till mjölkföretagare som utvecklat sitt företag, varit en förebild för andra mjölkbönder och därmed utvecklat mjölksektorn. För musikunderhållningen stod pianist Tobias Helldin och sångerskan Ulrika Bodén. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ?: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

A post shared by Kungahuset (@kungahuset) on

Helt rätt att visa våra svenska mjölkbönder uppskattning. Dela om du är tacksam till våra svenska bönder du med.