Foto: Instagram @prinsparet

Prins Carl Philips glädjande nyhet – tillsammans med prinsessan Sofia: ”Vi ser fram emot…”

På väg ”hem” igen – prins Carl Philip och prinsessan Sofia är laddade på den viktiga resan.

”Vi ser fram emot morgondagen!”, skriver prinsparet på sin Instagram-sida.

Värmland är prinsparets hertigdöme och har så klart en speciell plats hos både Carl Philip och Sofia.

Även om prinsessan Sofia mest är förknippad med Dalarna så är det uppenbart att hon även trivs i landskapet söder om sina hemtrakter.

Carl Philip tog som bekant studenten 1999 då han gick ut det naturvetenskapliga programmet vid internatskolan Lundsberg i värmländska Storfors. När han gifte sig med sin älskade Sofia den där sagolika sommardagen 2015 blev hon hertiginna av Värmland.

Prinsparet bor sedan sommaren 2017 i prins Bertils och prinsessan Lilians tidigare bostad Villa Solbacken i Stockholm, men nu är prinsparet alltså på väg ”hem” till sitt hertigdöme igen. Och ska man tro bilderna på Carl Philips och Sofias tidigare besök i Värmland så lär det bli ett positivt sådant. Även om besöket på onsdagen kommer att kretsa kring coronapandemin.

Prinsparets soliga humör i Karlstad

Inte ens regnet kunde sänka det goda humöret när Carl Philip och Sofia var på officiellt besök i Karlstad på sensommaren 2015. Här skulle de precis ta en frisk båttur på Klarälven och motivet ovanpå paraplyerna speglar prinsparets soliga humör.

KARLSTAD 20150827 Prins Carl Philip och prinsessan Sofia fortsatte på torsdagen det officiella besöket i Värmland med en båttur på Klarälven genom Karlstad. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Även året därpå gjorde prinsparet ett officiellt besök i Värmland och då blev det bland annat ett stort besök i Säffle. Carl Philip och Sofia strålade i kapp när de vinkade till lokalbefolkningen som kommit till stadshuset för att välkomna kungligheterna till orten.

SÄFFLE 20161021 Prinsessan Sofia och prins Carl Philip vid stadshuset i Säffle vid fredagens besök i Värmland. Foto: Jessica Gow / TT

Även 2018 var det idel glada miner när Carl Philip och Sofia i september närvarade vid en dysleximässa på Karstd CCC i Karlstad. Prinsen fick möjlighet att prova ett par glasögon och tycktes uppskatta mässan. Just dyslexi har länge varit en hjärtefråga för Carl Philip – och driver en stiftelse tillsammans med Sofia på just detta ämne, kallat ”Dyslexialand”.

https://www.instagram.com/p/BpMi8cPAUwn/

Nu är alltså prinsparet på väg till sitt hertigdöme ännu en gång – och de båda verkar laddade inför det nya besöket.

På onsdagen gör de ett besök i länet med anledning av covid-19-pandemin för att få mer information om regionens arbete i frågan.

”På väg till Värmland för att i morgon ta del av lokala insatser i länet med anledning av pandemin. Vi ser fram emot morgondagen!”, skriver prinsparet på sin Instagram-sida där de också lagt upp den här bilden från vad som tycks vara baksätet på en bil.

https://www.instagram.com/p/CG2hAM_HVLt/

Vi hoppas att prinsparet får ytterligare ett bra besök i Värmland. Dela gärna vidare inlägget om du är stolt över vår kungafamilj.