Foto: TT

Prins Daniels misstag – nu berättar han: ”Jag insåg att…”

Prins av skog och mark.
Nu avslöjar prins Daniel sitt eget misstag, skriver Svensk damtidning.
Något som han inte gör om!

Prins Daniel har nu varit en självklar del av den svenska kungafamiljen i över tio års tid. Det var då som han gifte sig med sin älskade kronprinsessan Victoria under en sagolik tillika historisk sommardag i Stockholm 2010.

Sedan dess har han utfört ett viktigt arbete för kungahuset och är en van representant både i de fina salongerna och ute i skog och mark.

STOCKHOLM 20200917 Kronprinsessan Victoria och prins Daniel anländer till Kungliga Filharmonikernas säsongsöppning i Konserthuset. Foto: Naina Helén Jåma / TT

Daniel och Victoria på röda mattan

På torsdagen besökte han och Victoria Kungliga Filharmonikernas säsongsöppning i Konserthuset där röda mattan hade rullats ut.

Tidigare samma dag hade de tillsammans med kungaparet promenerat runt på guidad tur för att se på skulpturer av Alice Aycock på Kungliga Djurgården.

Och det här med skog och mark är ju någonting som ligger både Daniel och Victoria varmt om hjärtat. Kronprinsessan inledde för några år sedan sina landskapsvandringar – som syftade till att visa upp hela landet och vad vi har att erbjuda ute i naturen.

Prinsen uppmanar barn och ungdomar till fysisk aktivitet

Prins Daniel å sin sida uppmanar barn och ungdomar att röra på sig via egna stiftelsen, hjärtebarnet Generation-Pep som hela familjen har engagerat sig i. Prinsen gör då och då besök ute i landet med anledning av detta, och precis ett sådant besök fick grundskolan British Junior i Eskilstuna på onsdagen.

Skolan hade prisats som Årets Pep-skola för sitt arbete att aktivera skolungdomarna på lektionstid. Prinsen var bland annat med och cyklade och spelade innebandy ute på skolgården med barnen och lärarna.

Prins Daniel var inte heller rädd för att tricksa med cykeln – till barnens stora glädje.

Men den vilda cykelshowen hade en baksida. Prinsen var elegant klädd i kostym, vilket inte var optimalt.

– Småvarm! Jag insåg att jag har klätt mig helt fel i dag. Jag ska aldrig cykla i kostym igen, sade han efteråt, enligt Svensk damtidning.

Prinsens fullspäckade vecka fortsätter på fredagen då han ska delta vid en digital inspirationsföreläsning med Prins Daniels Fellowship. Detta för ett samtal om entreprenörskap med bland andra bakprofilen Roy Fares.

ESKILSTUNA 2020-09-16 Prins Daniel besöker skolan British Junior. Skolan fick utmärkelsen Årets Pep skola 2019. Foto: Pontus Lundahl / TT

Dela gärna vidare inlägget om du anser att det är bra att prins Daniel uppmärksammar och uppmuntrar barn och ungdomar till fysisk aktivitet!