Foto: Shutterstock

Prins Harry skickade ett handskrivet brev till sin far – inför spända mötet: ”Varken rätt tid eller plats”

Inför sitt besök för prins Philips begravning valde prins Harry att skriva ett ’djupt personligt’ brev till sin pappa i hopp om att hans beteende skulle bli förlåtet.

Men Harry förstod inte till vilken grad han hade sårat sin familj.

– Känslan inom kretsen var att det varken var rätt tid eller plats att ta upp saker, särskilt inte vid en så emotionell tidpunkt för alla inblandade, berättade en kunglig källa för Mirror.

De senaste åren har varit tuffa för prins Harry, som har hamnat i kläm i konflikten mellan hustrun Meghan Markle och resten av kungafamiljen.

Allt började när Meghan var gravid med parets första barn Archie. Meghan kände sig utfryst och illa behandlad av Harrys familj och bestämde sig 2020 för att hon ville flytta tillbaka till USA.

Harry gick med på hustruns premisser och sa därmed ifrån sig sina kungliga uppdrag. Resten av familjen såg det däremot som ett svek.

Men situationen skulle bara eskalera när Meghan och Harry bestämde sig för att tala ut om händelseförloppet i en intervju med Oprah Winfrey, inför miljontals tittare.

De pratade bland annat om att en familjemedlem hade oroat sig över hur ”mörkt” Harry och Meghans barn skulle bli och hur de inte ville hjälpa hertiginnan när hon mådde som sämst under graviditeten.

Intervjun togs inte emot väl av Harrys familj som sedan dess har tagit avstånd från prinsparet.

Prins Harrys brev till kung Charles – inför det spända besöket

Samtidigt som Harry och Meghan talade ut om sin situation var drottning Elizabeths make, prins Philip, svårt sjuk och avled kort därefter.

Det innebar att Harry behövde återvända till Storbritannien för att ta ett sista farväl av sin farfar.

Men med tanke på den kritiken han nyligen riktat mot sin familj kände prinsen att han behövde säga något innan sitt besök – och bestämde sig för att skriva ett ’djupt personligt’ handskrivet brev till sin far.

Förhoppningen var att allt skulle bli förlåtet, men Harry hade inte förstått till vilken grad han faktiskt sårade sin pappa och resten av familjen. Det var inte heller läge att försonas under en kär familjemedlems begravning.

– Han skrev ett djupt personligt brev till sin pappa för att försöka reda ut saker och ting, men spänningarna var fortfarande höga och saker hade inte riktigt löst sig som han hade hoppats. Det fanns en slags tyst överenskommelse mellan alla att lägga allt annat åt sidan och enbart fokusera på att stödja drottningen inför prins Philips begravning, berättade en kunglig källa för Mirror och fortsatte:

– Känslan inom kretsen var att det varken var rätt tid eller plats att ta upp saker, särskilt inte under en så känslomässig tid för alla inblandade.

Därför kan Harry och Meghan inte återvända

Konflikten har nu pågått i flera år och Harry har försiktigt försökt begrava stridsyxan med sin familj.

Nyligen rapporterade Mirror att han till och med har sträckt ut en hand till sin bror prins William i hopp om att nå en försoning.

Men enligt kungliga experten Richard Fitzwilliams, finns det ingen möjlighet för Harry och Meghan att återvända efter det de har orsakat.

– Det här skulle vara en av de mest bisarra händelserna i kunglig historia om de faktiskt återvände efter alla angrepp. Det skulle vara förödmjukande för Meghan och Harry. Tanken att efter allt som har hänt skulle Meghan och Harry bara kunna dyka upp igen är helt otrolig.

Hoppas familjen kan försonas snart. Det skulle vara så kul att få se er alla samlade igen.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev