Prins Oscars fina present till barnen i Afrika – Victoria bekräftar sonens gest: ”Han ville verkligen…”

Prins Oscars hjärtevärmande present har hittills varit okänd.
Men nu avslöjar mamma Victoria sonens fina drag i SVT:s ”Året kungafamiljen”.

Ända sedan 1977 har SVT årligen sänt programmet ”Året med Kungafamiljen” – en slags årskrönika som sammanfattar de händelser som våra kungligheter varit med om senaste tolv månaderna.

I programmet får svenska folket en exklusiv inblick i vardagen för såväl kungaparet som kronprinsessan Victorias och prins Daniels liv.

Artikeln fortsätter under bilden.

Bild ur ”Året med kungafamiljen”. Foto: Sara Bull/SVT

Årets kungakrönika som sänds på tisdagen den 20 december blir späckad av resor, utlovar SVT på förhand.

– Efter två pandemiår reser kungafamiljen igen. Vi följer med kungaparet på Abba-premiär i London, och kronprinsessan Victoria åker till Kenya. Prinsessan Madeleine tar med sig sin son, prins Nicolas, till Höga kusten för att inviga en lekpark. Och Nicolas kusiner, prinsessan Estelle och prins Oscar, får köra grävskopa, skriver kanalen i ett pressmeddelande.

I slutet på november gjorde Victoria en resa till Kenya tillsammans med Kronprinsen av Norge samt representanter från FN:s utvecklingsprogram (UNDP).

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Rikard Collsiöö/SVT

Där genomförde de flera olika besök på fältet, där UNDP visade hur de arbetar med avfallshantering, bevarande av biologisk mångfald, ekonomisk utveckling och demokratifrågor.

Även bland andra Sveriges bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell (M), statssekreterare Diana Janse och samt handelsdelegationer från Sverige, Norge och Kenya fanns på plats.

Samtidigt hade kronprinsessan Victoria med sig en mycket speciell present – som kom hemifrån Haga. Nu kommer det fram i SVT-programmet att det var på uppdrag av prins Oscar, 6, som mamma fått ta med sig en särskild gåva till barnen i Kenya.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20220918 Prins Oscar under Pep-dagen i Hagaparken i höstas. Foto: Claudio Bresciani / TT
STOCKHOLM 20220918 Prins Oscar under Pep-dagen i Hagaparken i höstas. Foto: Claudio Bresciani / TT

Oscar, som är lillebror till prinsessan Estelle, ville att barnen skulle få hans fotbollsmål.

– Han ville verkligen att barnen i Kenya skulle få det, säger kronprinsessan Victoria i ”Året med kungafamiljen”, enligt Svensk damtidning.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Rikard Collsiöö/SVT

Prins Oscar har genom åren visat sig vara en riktig fotbollsfantast. Redan när han var två år trixade han med en stor plastboll inför pressen och besökare på Sollidens slott på Öland i samband med Victoriadagen. Han har också hejat fram fotbollslandslaget på plats i Solna med resten av familjen.

Förhoppningsvis kommer Oscars fotbollsmål komma väl till pass för barnen i Kenya!

Foto: Rikard Collsiöö/SVT

”Året med kungafamiljen” sänds på SVT1 tisdag 20 december 20.00.

Så himla fint! Dela gärna vidare artikeln!