Prins Williams hjärtskärande ord om mamma Diana – efter alla år: ”En smärta likt ingen annan”

Prins William och prins Harry förlorade sin älskade mamma prinsessan Diana i unga åldrar.

Tidigare har de båda berättat om stora sorgen efter henne, men i en ny dokumentär öppnar prins William upp sig om saknaden.

– Att förlora min mamma var en smärta likt ingen annan, säger prinsen i BBC dokumentären citerar Daily Mail.

Prinsessan Diana, en prinsessa av folket gick bort tragiskt i en bilolycka 1997. Kvar lämnade hon två barn, prins William och Harry.

Två barn som nu tvingades växa upp utan sin älskade mamma.

I BBC:s nya dokumentär ””A Royal Team Talk: Tackling Mental Health” ” öppnar nu prins William upp sig om sin psykiska hälsa efter att Diana gick bort och hur mycket detta har präglat honom genom livet.

– Jag tror att när man berövad i en så ung ålder, känner man en smärta likt ingen annan. Och du vet att det kommer vara väldigt svårt att vara med om någonting som orsakar än värre smärta, säger prins William i dokumentären enligt Daily Mail.

Prinsessan Diana lämnade en värld i sorg, men framförallt två barn (AP Photo/Pool)

Prins William: ”En börda att bära och känna”

Han berättar om tiden som ambulanspilot mellan 2015 och 2017, som tog väldigt hårt på honom. Det var svårt att släppa de traumatiska händelserna han fick vara med om och stressen följde med han hem.

– Det gör att du blir väldigt deprimerad med många negativa känslor, du tror att döden är bakom dörren var du än går. Det är en börda att bära och känna.

Prins William om saknaden efter mamma Diana. Foto:TT

Inte behövt söka hjälp

Till skillnad från sin bror ska prins William inte sökt professionell hjälp för sin psykiska ohälsa, utan pratat med kolleger, familj och vänner.

– Saken med psykisk ohälsa är den att vi alla kan relatera till det. Vi ser det dagligen runtomkring oss, så vi borde prata om det. Det skulle göra en stor skillnad, säger prins William i dokumentären.

Så viktigt att prata om så svåra saker och inte skämmas för det, vi alla är mänskliga! Tryck på gilla-knappen för att skicka dina styrkekramar till William!