Prins Williams markering mot Harry efter avhoppet från kungahuset – avslöjandet efter drottningens bortgång

Den spända stämningen mellan prins William och prins Harry började enligt brittisk media redan innan Harry och Meghan Markle valde att lämna det brittiska kungahuset. Bröderna har vid flera tillfällen slagit ner på rykten om att det skulle råda en konflikt mellan dem, men den kommande boken om det brittiska kungahuset säger annat. 

Författaren Katie Nicholl avslöjar bland annat att William och Kate Middleton ska ha sagt att de kände “en känsla av lättnad”, när Harry och Meghan lämnade kungahuset, för då “försvann dramat”. 

Flera brittiska medier har rapporterat om den komplicerade relationen som bröderna prins William och prins Harry har. Det hela ska ha börjat efter att Harry gift sig med Meghan Markle, då hon inte drog jämt med andra i det brittiska kungahuset, enligt brittisk press. 

Prins Harry och Meghan Markle. Foto: Seth Wenig/TT
Prins Harry och Meghan Markle. Foto: Seth Wenig/TT

Meghan Markle kom senare att uttala sig om rasism och diskriminering som förekom i det brittiska kungahuset, vilket monarken svarade på i ett officiellt uttalande. 

Enligt den franska dokumentären ”Red Line: William and Harry, the Enemy Brothers” ska en av orsakerna till den infekterade relationen varit hur Meghan betedde sig mot kungahusets personal innan hon och Harry flyttade, utomlands vilket bland annat Cosmopolitan skrivit om. 

I januari 2020 blev det officiellt att prins Harry och Meghan Markle valt att lämna det brittiska kungahuset och alla deras kungliga åtaganden, för att flytta till USA och leva sitt liv där.

Detta beslut med efterföljande förklaringar kom att påverka den brittiska monarkens anseende för all framtid. 

Prince William and Prince Harry follow the coffin of Queen Elizabeth II as it is pulled after her funeral service in Westminster Abbey, in central London Monday Sept. 19, 2022..
Foto: Vadim Ghirda/TT

LÄS MER: Nya hjärtskärande bilderna på William och Harry sprids som en löpeld – nu ser alla samma sak

I den kommande boken “The New Royals: Queen Elizabeth’s Legacy and the Future of the Crown”, avslöjar författaren Katie Nicholl att den spända stämningen mellan William och Harry präglat flera av brödernas val. Detta rapporterar brittiska Independent.  

Williams markering mot Harry

När prins Harry och Meghan flög från USA till England för ett besök tidigare i september valde prins William aktivt att inte flytta sin skidsemester i franska alperna för att träffa Harry under vistelsen. 

”William ändrade tydligen inte sina semesterplaner”, skriver författaren Katie Nicholl.

Ville slippa drama

Boken hävdar också, med hänvisning till en källa, att William och Kate hade uttalat sig om en ”känsla av lättnad” över att ”dramat var borta” när prins Harry och Meghan Markle lämnade Storbritannien för att bo i USA i januari 2020.

Författaren Nicholl skriver också att fram till denna dag så ”kan William fortfarande inte förlåta sin bror”. Detta påstående är dock inget som bekräftats av någon i kungafamiljen.

LÄS MER: