Foto: Claudio Bresciani/TT

Prinsessan Christinas plötsliga beslut – tillbaka i rampljuset för Victorias skull

Kronprinsessan Victoria fick ta emot ett fint pris.
Då valde prinsessan Christina att hylla sin brorsdotter – vi har bilderna från den härliga eftermiddagen!

Årets svenska kvinna 2021.

Den utmärkelsen fick kronprinsessan Victoria ta emot under torsdagen.

Och hon hade sällskap av en riktigt stolt faster.

Foto: Claudio Bresciani / TT

Kronprinsessan Victoria fick ta emot priset under en ceremoni på Millesgården på Lidingö. Priset delas ut av SWEA International och Victoria fick priset då hon enligt organisationen står för viktiga egenskaper och värderingar som medlemmarna i SWEA identifierar sig med, skriver TT.

Kronprinsessan Victoria fick ta emot priset från prinsessan Christina fru Magnusson – som nu är tillbaka i det kungliga rampljuset! Kungens syster är nämligen hedersordförande i SWEA International och delar ut priset till pristagaren som medlemmarna utsett.

Foto: Claudio Bresciani / TT

SWEA är den största ideella Sverigefrämjande organisationen utanför Sverige och samtidigt även en förening för kvinnor som talar svenska och bor eller har bott utomlands, uppger hovet.

Utmärkelsen Årets svenska kvinna har delats ut sen 1989 till olika pristagare som verkat för Sverige i världen.

Kronprinsessan Victoria – årets svenska kvinna 2021

Kronprinsessan Victoria får utmärkelsen ”årets kvinna” för att:

”H.K.H. Kronprinsessan Victoria står för allt som SWEA identifierar sig med: ett nutida, modernt Sverige med öppenhet, inkludering, miljötänkande och omsorg. Egenskaper som vi Sweor för med oss ut i världen i ett globalt systerskap över gränserna, där vi nu välkomnar vår Kronprinsessa”, står det att läsa i motiveringen.

Kronprinsessan fick ta emot utmärkelsen ur en stolt prinsessan Christinas hand.

Foto: Claudio Bresciani / TT

– Tack för den fina utmärkelse som ni valt att tilldela mig. Jag är både glad och rörd! […] SWEA erbjuder något som jag vet betyder väldigt mycket för många utlandsboende. Och det är tillgången till en gemenskap, ett nätverk, som sträcker sig över hela världen och där man kan finna både vänskap, stöd och kompetens, sade Victoria i tacktalet, uppger hovet.

Hon fortsatte:

– Alla ni som är medlemmar och som engagerar er i SWEA är, på olika sätt, ambassadörer för vårt land. Det är ett viktigt uppdrag, och jag vill tacka var och en av er för era insatser för att främja svensk kultur, svenska traditioner och det svenska språket.

Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida och gratulera Victoria till utmärkelsen!