Prinsessan Madeleine bryter tystnaden – om prinsessan Sofias graviditet

Efter beskedet om prinsessan Sofias graviditet – nu reagerar prinsessan Madeleine.

Det var dagarna före lucia, nämligen 11 december, som prinsparet berättade den stora nyheten.

Prinsessan Sofia är gravid och väntar sitt tredje barn tillsammans med prins Carl Philip. Paret har sedan tidigare prins Alexander, 4, och prins Gabriel, 3.

”Vi är glada och förväntansfulla och ser fram emot att välkomna vårt tredje barn, ett syskon till prins Alexander och prins Gabriel. En ny liten medlem till vår familj”, sade prins Carl Philip och prinsessan Sofia i ett pressmeddelande.

Foto: Linda Broström Kungl. Hovstaterna

Om det blir en son till eller en dotter har prinsparet valt att hålla som en hemlighet.

”Om det blir pojke eller flicka får vi se efter födseln”, har Margareta Thorgren, hovets informationschef, tidigare berättat för Newsner.

Carl Philip och Sofia insjuknade i slutet av november i covid-19 vilket gjorde att de fick isolera sig från övriga kungafamiljen.

”Prinsparet uppvisar lättare influensasymptom, men mår efter omständigheterna väl. Omedelbart efter insjuknandet satte sig Prinsparet i karantän i hemmet tillsammans med sina barn”, skrev hovet i en kommuniké då.

I samband med Sofias 36-årsdag tidigare i december förklarade hovet att paret friskförklarats från corona.

SUNNE 20201028 Prins Carl Philip och prinsessan Sofia besöker Kulinarika, en mat- och vingård söder om Sunne, med anledning av covid-19-pandemin. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Prinsessan Sofia mår bra och födseln beräknas till månadsskiftet mars-april 2021, meddelar hovet i ett pressmeddelande.

Madeleines reaktion på de glada nyheterna

Lyckan är förstås stor i den svenska kungafamiljen. Men en familjemedlem som inte kan gratulera prinsparet personligen är förstås prinsessan Madeleine som bor med sin familj i USA. I dessa pandemitider har hovet tidigare förklarat att det inte är möjligt för Madeleine att komma hem till Sverige i jul.

– Prinsessan Madeleine bor ju i Florida och där är det hårdare restriktionerna som gäller. Och familjen följer dem. Därför är det inte möjligt för prinsessan att resa och de kan inte komma hem över jul, sade hovets informationschef Margareta Thorgren, till Svensk damtidning.

STOCKHOLM 20191211 Prinsessan Madeleine och Nobelpristagaren i kemi Akira Yoshino under kungens traditionsenliga middag fˆr Nobelpristagarna p Stockholms slott. Foto: Christine Olsson / TT

Samtidigt reagerar nu Madeleine på de glada nyheterna från Sverige.

I en kommentar på hovets Instagram-sida har Carl Philips lillasyster nu valt att skicka en kärleksfull hälsning. Kort och koncist har Madeleine lagt upp ett hjärta i kommentarsfältet till inlägget om Sofias graviditet.

Reaktionen kommer bara dagar efter att Madeleine själv skickade en personlig hälsning med hela familjen hem till Sverige. I samband med andra advent skrev prinsessan ”glad andra advent” till den här bilden på sina tre barn, prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne.

Nu önskar vi prinsessan Sofia all lycka under graviditeten! Samtidigt skickar vi också en god jul-hälsning över Atlanten till prinsessan Madeleine! Skriv gärna en kommentar på Facebook!

KARLSTAD 20201028 Prinsessan Sofia och Prins Carl Philip besöker Centralsjukhuset i Karlstad med anledning av covid-19-pandemin. Foto: Fredrik Sandberg / TT