Därför saknas prinsessan Madeleine på kungaparets stora dag

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Global Child Forum är som alltid en av årets viktigaste händelser för det svenska kungaparet, som grundade stiftelsen 2009. Det är en dag då barns rättigheter uppmärksammas och på plats finns talare och företag från hela världen.

Men det här året kommer inte prinsessan Madeleine att närvara.

Därför missar prinsessan Madeleine

Nu rapporterar Svensk Damtidning att prinsessan Madeleine valt att tacka nej till att delta på Global Child Forum som äger rum den 11 april. Detta bekräftas också av hovets informationschef, Margareta Thorgren.

– Det beror på avståndet. Att hon bor i Florida just nu. Global Child Forum är kungaparets stiftelse och prinsessan Madeleine arbetar inte aktiv med den, säger Thorgren Svensk Damtidning.

Kommer till Sverige i maj

Prinsessan Madeleine befinner sig för närvarande i Florida. Nästa inplanerade resa till Sverige är i maj månad, i samband med utgivningen av hennes nya bok Stella och hemligheten.

Boken ges ut till förmån för World Childhood Foundtation.

Det är i nuläget oklart om prinsessan Madeleine får sällskap av övriga familjen under kommande Sverigevistelse, rapporterar sajten.

Så tråkigt att inte prinsessan Madeleine kan närvara på detta viktiga event. Nu hoppas vi att nästa Sverigebesök blir fantastiskt! Dela artikeln om du också är stolt över vår fantastiska prinsessa!