Prinsessan Madeleine bryter tystnaden om nya valet i livet: Det här har hon gjort i hemlighet

Tack vare att prinsessan Madeleine tillbringat 2018 utomlands har hon kommit undan strålkastarljuset och kunnat leva mer privat än sina syskon Victoria och Carl Philip. Sverigebesöken har skett mer sällan än ofta, med undantag för när Madeleine födde yngsta dottern Adrienne.

Men Madeleine har inte bara umgåtts med familjen och varit ”mammaledig”. Precis som sina släktingar gillar hon att ha många järn i elden, därför har hon kombinerat mammaledigheten med att arbeta. Men det är inte kungliga åtaganden som tagit hennes tid, utan ett vägval som hon är först i kungafamiljen med. Nu avslöjar hon allt.

I två år har prinsessan Madeleine jobbat på ett ”hemligt” projekt, som nu avslöjas för allmänheten.

I år firar stiftelsen Childhood 20 år, och lagom till jubileet berättar prinsessan att hon skrivit en barnbok som heter Stella och hemligheten.

Prinsessan Madeleine
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Under flera år har vi längtat efter att vår bok ska bli verklighet. Vi hoppas att boken kan bidra till samtal mellan barn och vuxna kring svåra frågor om gränsdragningar, barns rättigheter och hur man kan hantera dessa situationer”, säger Prinsessan Madeleine i ett pressmeddelande.

Då ges prinsessan Madeleines bok ut

Enligt Svensk Dam så riktar sig prinsessans bok till lågstadiebarn och deras föräldrar, och handlar om integritet, självkänsla och förtroenden.

Stella och hemligheten ges ut i början av juni 2019.

Prinsessan Madeleine
Foto: Maja Suslin/TT

Vilken härlig nyhet. Det är uppfriskande att se att våra kungafamiljsmedlemmar är kreativa. Dela gärna för att uppmärksamma andra om boken.