Prinsessan Madeleines nya mardröm – varnar för mörkare tider

Smittspridningen ökar dramatiskt i prinsessan Madeleines hemtrakter.

Runtom i världen finns olika typer av restriktioner till följd av den rådande coronapandemin. Alltifrån så kallade ”lockdowns”, alltså nedstängningar av samhällen, till olika typer av regler för folksamlingar, munskydd och annat är samtalsämnen både i Sverige och utomlands.

I skrivande stund har 5 930 personer dött efter att ha smittats av covid-19 i Sverige.

I USA är motsvarande siffra uppe i över 200 000 döda, och det talas nu om en ”andra våg” av smittspridning på olika platser i världen.

Sveriges prinsessa Madeleine bor som bekant med sin familj i just USA och delstaten Florida sedan några år tillbaka. Där har man nyligen mötts av nya dystra besked från sakkunniga.

NEW YORK 2017-10-02 Prinsessan Madeleine närvarar vid ett seminarium på temat ”Achieving the Sustainable Development Goals for Children: Collective Actions and Innovative Solutions” arrangerat av World Childhood Foundation i FN. Foto: Pontus Höök / TT

Antalet nya fall ökar lavinartat i USA och den amerikanska epidemiologen Michael Osterholm gick nyligen ut och varnade för dystrare tider.

– De kommande sex till tolv veckorna kommer att bli de mörkaste under hela pandemin, säger han till den amerikanska tv-kanalen NBC, uppger CNN.

STOCKHOLM 2017-07-14 Prinsessan Madeleine, herr Chris O’Neill, prinsessan Leonore och prins Nicolas lämnar Te Deum i Slottskyrkan med anledning av högtidlighållandet av kronprinsessan Victorias 40-årsdag fredagen den 14 juli 2017. Foto: Stina Stjernkvist / TT

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill flyttade med barnen till Florida från London i augusti 2018.

– Tidpunkten och möjligheten att utgå från USA passar familjen bra då barnen fortfarande är i förskoleåldern, skrev hovet i ett pressmeddelande när nyheten kom.

– Prinsessan Madeleine har ett stort engagemang för barns rättigheter och kommer att arbeta vidare med World Childhood Foundation och genom flytten kunna fokusera mer på verksamheten i USA, uppgav hovet samtidigt i samma pressutskick.

I somras kom också beskedet att Nobelbanketten i Stockholm ställs in i december – ett tillfälle då prinsessan Madeleine i vanliga fall brukar resa hem till Sverige.

Alla drabbas vi på ett eller annat sätt av denna pandemi, oavsett om man tillhör kungahus eller inte. Vi tänker på alla som kämpar inom vården i denna svåra tid, och förstås på alla som har förlorat någon närstående i denna pandemi.