Foto: Christine Olsson/TT & Pontus Lundahl/TT

Prinsessan Madeleines problem framför Chris O’Neill – nu ser alla samma sak

Här tvingas prinsessan Madeleine till en elegant manöver.
Problemet sker mitt framför ögonen på Chris O’Neill och kamerablixtarna.
Madeleine löste det hela utmärkt.

Det var under tisdagen som det statsceremoniellt viktiga riksmötets öppnande anordnades traditionsenligt i riksdagen. Som vanligt fanns kungahuset representerat, liksom förstås riksdagsledamöterna och representanter för regeringen för att kicka i gång riksdagsåret.

Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia hade i år sällskap av alla sina tre barn med respektive: kronprinsessan Victoria och prins Daniel, prins Carl Philip och prinsessan Sofia samt nyligen från USA hemflyttade prinsessan Madeleine med maken Chris O’Neill.

Kungafamiljen samlad igen – Madeleines problem utanför

Innan mötet i riksdagens plenisal, hölls en högtidlig gudstjänst i Storkyrkan dit kungafamiljen också anlände. När Madeleine och Chris kom till Storkyrkan – där både kungaparet och kronprinsessparet gifte sig – uppstod dock ett litet problem.

Denna septembertisdag bjöd nämligen på en hel del vind, vilket Madeleine fick erfara då den slet tag i hennes kjol. Allting fångades på bild – och vi kan se hur prinsessan med en snabb manöver avstyra det hela. Med en enkel, diskret och sofistikerad handpåläggning lyckades Madeleine hålla klänningen intakt utan att vinden skulle få tag i den allt för mycket.

Madeleine strålade i härliga comebacken

Klädkoden på detta arrangemang är strikt – kungligheterna klär sig i svartvitt som traditionen lyder. Madeleine strålade i sin outfit, bland annat en iögonfallande och tuff tweed-jacka i svart ovanpå den vita blusen.

För prinsessan var detta en härlig comeback! Paret har inte på många år deltagit i den högtidliga ceremonin för riksdagens öppnande, dels på grund av avståndet då de levde i USA men också på grund av coronapandemin. Då deltog endast kungaparet i arrangemanget på grund av dåvarande restriktioner.

STOCKHOLM 20240910 Här får vinden tag i Madeleines klänning – men hon löser det hela med en elegant handpåläggning. Foto: Pontus Lundahl / TT
STOCKHOLM 20240910 Här får vinden tag i Madeleines klänning – men hon löser det hela med en elegant handpåläggning. Foto: Pontus Lundahl / TT
STOCKHOLM 20240910 Prinsessan Madeleine strålade vid Chris O'Neills sida när de anlände till riksdagen för deltagande vid riksdagens öppnande på tisdagen. Foto: Pontus Lundahl / TT
STOCKHOLM 20240910 Prinsessan Madeleine strålade vid Chris O’Neills sida när de anlände till riksdagen för deltagande vid riksdagens öppnande på tisdagen. Foto: Pontus Lundahl / TT

Så härligt att ha er tillbaka i Sverige, Madeleine och Chris! Varmt välkomna hem.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev