Foto: Mikael Fritzon / TT

Prinsessan Madeleines tråkiga besked med Chris O’Neill – parets drag granskas i utlandet

De är tillbaka.
Men kliver inte ut i rampljuset.
Nu uppmärksammas Madeleines drag med Chris O’Neill internationellt, skriver Svensk damtidning.

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill är hemma igen.

Tidigare i somras anlände paret, som i många år bott i både London och Florida, till Sverige igen och nu väntas hela familjen bosätta sig i Stockholm. Efter många turer har de nu anlänt till blågul mark, och att få umgås med övriga kungafamiljen och vännerna hemma i Stockholm är såklart något som Madeleine sett fram emot.

I mitten av juli ägde det traditionsenliga firandet för storasyster, kronprinsessan Victoria rum på Öland – då fanns både Madeleine och Chris på plats på Sollidens slott.

De båda deltog också i Victoriakonserten i Borgholm, som senare under kvällen också sändes i SVT. På tv-bilderna kunde svenska folket se hur Victorias lillasyster nu äntligen återförenats med kungafamiljen på Öland. Madeleine strålade ikapp med Chris där de hade tagit plats på första bänkraden tillsammans med kungaparet, kronprinsessparet och prinsparet.

Hela familjen var åter samlad – vilken lycka!

Flytten från USA – mångmiljonvinsten

Detta är någonting som Madeleine och Chris arbetat hårt för att få till. Paret hade egentligen siktet inställt på att flytta hem till Sverige redan för ett år sen. Men det spekulerades i att bland annat en husförsäljning i USA kan ha varit en viktig orsak till att flytten drog ut på tiden. Detta slog dock hovet ner på.

– Anledningen är varken ett migrationsärende, husförsäljningen, eller någonting sådant. Det är helt enkelt att tiden för familjen med allt som en flytt innebär, den har varit lite för kort, sa hovets informationschef Margaretha Thorgren, enligt Aftonbladet.

Husaffären drog i alla fall ut på tiden, och när den var i hamn tidigare i somras stod det klart att Madeleine och Chris gjort en vinst på omkring 35 miljoner kronor för sin lyxvilla i Florida, uppgav Aftonbladet.

Kalendern nästan tom – uppmärksammas internationellt

Nu är Madeleine och Chris alltså på svensk mark. Men samtidigt ekar deras offentliga, kungliga kalender nästan tom. Det tycks alltså inte bli några flärdfulla galor eller pampiga statsbesök i närtid för paret som alltså nyligen flyttat hem till Sverige.

Och att Madeleine och Chris inte gör någon storvulen comeback i det svenska rampljuset är någonting som nu uppmärksammas i utlandet. Tyska magasinet Gala skriver att det ”verkar som om paret vill förlänga sin tystnad efter Victoriadagen på obestämd tid”.

Victoriadagen var det senaste tillfället då prinsessparet sågs i ett officiellt, kungligt sammanhang.

”Det har också blivit betydligt tystare på sociala medier”, skriver det tyska magasinet vidare i sin granskning av prinssessparets förehavanden sedan flytten till Sverige.

I den offentliga kungliga kalendern, som hovet sammanställer på sin hemsida fritt för allmän beskådan, kan man läsa att Madeleine har en inplanerad aktivitet framöver. Den 11 september då hon tillsammans med mamma drottning Silvia ska på möte med organisationen World Childhood Foundation, som de båda brinner för.

– Prinsessan Madeleine och det hon arbetar med är inget som vi skriver i den kungliga kalendern, så därför kan jag inte kommentera det, sade hovets informationschef Margaretha Thorgren då, till Svensk damtidning.

Chris O’Neill har i sin tur inga uppdrag för kungahuset inom den närmaste framtiden, åtminstone inte enligt vad som listas i den offentliga kalendern på hovets hemsida.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev