Prinsessan Sofia ändrar sitt utseende – nya bilderna bevisar hennes val

Här är prinsessan Sofias personliga drag – för att ändra i utseendet.
Det hela skedde på kungens stora dag.
Nya bilderna visar hennes val.

Kung Carl XVI Gustaf firade 50 år på tronen i slutet av förra veckan.

På fredagen hade han på dagen suttit ett halvt sekel på tronen – vilket är längst av alla monarker i Sverige genom tiderna.

Detta uppmärksammades med pompa och ståt i Stockholm såväl på fredagen som i helgen. SVT direktsände dels från Te Deum i Slottskyrkan och från borggården vid Stockholms slott där kungen uppvaktades av högvakten och körsångar på fredagen.

Kungafamiljen och inbjudna gäster tog plats uppe på balkongen vid slottet medan kungen och prins Carl Philip till en början stod nere på borggården vid högvakten och tog emot hyllningarna. Lite senare tog sig även far och son upp på balkongen och möttes då av jubel från folkmassan som samlats dagen till ära.

LÄS MER: Chris O’Neills hjälteinsats som många missade – efter dramat med drottning Margrethe mitt i firandet

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: SVT

Dessutom fortsatte firandet på lördagen då kungaparet åkte kortege genom centrala Stockholm och möttes av invånarnas jubel.

LÄS MER: Christer Lindarws prestigefyllda uppdrag för kronprinsessan Victoria – nu kommer det fram: ”Så hedrad”

Givetvis fanns kungafamiljen på plats vid denna högtidliga dag.

Av kungens barnbarn medverkade kronprinsessan Victorias och prins Daniels barn. Samtidigt som prins Carl Philips respektive prinsessan Madeleines barn lyste med sin frånvaro.

– Vi kan också konstatera att av kungens barnbarn så är det enbart prinsessan Estelle och prins Oscar som har medverkat i dagens aktiviteter. Vad det beror på vet vi inte, men det kan ha att göra med att det är dem som formellt tillhör kungahuset. Medan de andra barnbarnen enbart tillhör kungafamiljen, det är lite svårt att skilja på de där två begreppen, sade SVT:s expertkommentator Roger Lundgren i sändningen och fortsatte:

– Tanken är att de inte ska ha officiella uppdrag i framtiden och det kanske är något som föräldrarna också kanske, både från prins Carl Philip och prinsessan Madeleines sida, tycker är lite skönt att de inte har med alla sina barn i dag.

På fredagskvällen väntade också jubileumsbankett i Rikssalen på Stockholms slott för kung Carl XVI Gustafs 50-årsjubileum på tronen.

Då hade prinsessan Sofia passat på att göra en markant förändring med anledning av den stora dagen.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20230915 Prinsessan Sofia och prins Carl Philip anländer till jubileumsbanketten i Rikssalen på Stockholms slott med anledning av kung Carl XVI Gustafs 50-årsjubileum på tronen. Foto: Anders Wiklund / TT

Enligt kungliga magasinet Svensk damtidning hade Carl Philips hustru nämligen valt att piffa till sitt personliga diadem riktigt ordentligt.

Stenarna som syns på toppen av diademet och är nio till antalet var kvällen till ära i gyllene kulör.

Här strålar Sofia innan måltiden ska intas i Rikssalen dit många prominenta gäster var inbjudna, däribland kungafamiljerna från Danmark och Norge.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20230915 Prinsessan Sofia under jubileumsbanketten i Rikssalen på Stocholms slott med anledning av kung Carl XVI Gustafs 50-årsjubileum på tronen. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Som en jämförelse kan vi se hur diademet såg ut på Carl Philips och Sofias magiska bröllopsdag sommaren 2015. Då var stenarna gröna.

Hovet har tidigare kommenterat prinsessans unika drag.

– Prinsessans bröllopsdiadem är helt enkelt tillverkat så att det går att ändra utseendet på det, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk damtidning.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Shutterstock

Magiskt! Så fint att göra detta personligt.

Exit mobile version