Foto: TT

Prinsessan Sofia överraskar alla med stor förvandling i utseendet – titta nu när hon vänder sig om

En underbar överraskning mitt i firandet av de historiska första kvinnorna i riksdagen.
Här strålar prinsessan Sofia under föreställningen ”Fira demokratin – 100 år”.

På måndagskvällen arrangerades föreställningen ”Fira demokratin – 100 år” i Annexet i Stockholm. Showen som uppmärksammade det faktum att det är hundra år sedan de fem första kvinnorna – Kerstin Hesselgren, Elisabeth Tamm, Agda Östlund, Nelly Thüring och Bertha Wellin – valdes in i Sveriges riksdag, direktsändes i SVT1.

På scenen fanns flera av landets största artister, däribland Jill Johnson, John Lundvik och Sarah Dawn Finer.

På plats fanns flera representanter för det offentliga Sverige. Kungahuset representerades av prins Carl Philip och prinsessan Sofia. De ryckte då in för kronprinsessan Victoria och prins Daniel, som båda insjuknat i covid-19.

Sofia sågs inte till i så många kungliga sammanhang under förra året, och det hela hade förstås sin förklaring i att prins Julian föddes i mars.

”Med tanke på att prins Julian fortfarande är så liten är prinsessan Sofia med honom så mycket som möjligt. Prinsen tar sig också tid att vara med barnen så mycket som möjligt”, sade Ulrika Näsholm, informationssekreterare vid kungliga hovstaterna till Nöjeslivet tidigare i höstas.

Under stora delar av år 2020 uppmärksammades prinsessan Sofia bland annat då hon gjorde volontärarbete på Sophiahemmet sjukhus. Prinsessan ville då hjälpa till för att avlasta den under coronapandemin hårt pressade ordinarie sjukvårdspersonalen.

På senare tid har prinsessan Sofia bland annat medverkat vid invigningen av hennes och Carl Philips hjärteprojekt #nejtillnäthat på Fotografiska i Stockholm. Detta för att skapa en tryggare vardag på nätet för barn och unga, vilket Sofia själv förevigade på foto här:

Så här såg det ut då Sofia fanns på plats och välkomnade det spanska kungaparet under det officiella och uppmärksammade statsbesöket i slutet på förra året.

STOCKHOLM 20211125 Prinsessan Sofia. Lunch i Stadshuset under det spanska statsbesöket. Foto: Henrik Montgomery / TT

När vi nu skriver 2022 i kalendern och det var dags att hylla landets första kvinnliga riksdagspolitiker passade prinsessan Sofia på att genomföra en förändring i frisyren.

När prinsessan anlände med Carl Philip till Annexet vid Globen på måndagen visade hon upp en helt ny stil – som vi aldrig har sett henne i tidigare!

STOCKHOLM 20220110 Prinsessan Sofia och prins Carl Philip Riksdagen uppmärksammar att det är hundra år sedan de första kvinnorna tog plats i riksdagen med föreställningen ”Fira demokratin – 100 år” i Annexet. Foto: Ola Axman / TT

Prinsessan Sofia strålade verkligen inför föreställningen när hon visade upp sin nya frisyr.

STOCKHOLM 20220110 Prinsessan Sofia och prins Carl Philip Riksdagen uppmärksammar att det är hundra år sedan de första kvinnorna tog plats i riksdagen med föreställningen ”Fira demokratin – 100 år” i Annexet. Foto: Ola Axman / TT

Prinsessan Sofia har även tidigare uppmärksammats och hyllats för sin frisyr – även internationellt av magasinet Hello Magazine, som skrev att hon såg fantastisk ut i denna lugg.

Nu har alltså Sofia gjort en ny stor, tuff luggförändring och hon strålar verkligen under hyllningen till de historiska första riksdagskvinnorna!

Foto: Ola Axman / TT

Dela gärna vidare för att hylla prinsessan Sofia, som arbetar för både barns rätt till trygghet på nätet men som under pandemin även ryckt in som volontär i vården.