Prinsessan Sofia tvingades söka hjälp efter lidandet – nu berättar hon: ”Jag blev väldigt påverkad”

Prinsessan Sofia tvingades söka professionell hjälp.

Nu berättar hon öppenhjärtigt och ärligt.

– Det svåraste har nog varit att leva upp till alla förväntningar. Jag upplevde att folk bedömde mig väldigt mycket och väldigt hårt utifrån, säger hon i en ny TV4-dokumentär som sänds på torsdagskvällen.

Programledaren Renée Nyberg möter prinsessan Sofia i ett öppenhjärtigt samtal under en resa till Kapstaden. Där besöker de Project Playground – prinsessans hjärteprojekt. I TV4-dokumentären, som sänds på torsdagen, får tittarna följa vad organisationen gör för skillnad för utsatta barn i kåkstäder.

– Det svåraste har nog varit att leva upp till alla förväntningar. Jag upplevde att folk bedömde mig väldigt mycket och väldigt hårt utifrån. Det kändes som man ville se på saker negativt. Och då kändes det som att hur mycket jag än kämpade så var det inte tillräckligt, säger prinsessan Sofia i dokumentären, uppger Svensk dam.

Just detta med förväntningar var någonting som verkligen satte sig i den då blivande prinsessan, som blivit förälskad i Sveriges prins.

Prinsessan Sofia och Carl Philip
Foto: Claudio Bresciani/TT

Många år tidigare hade hon bland annat medverkat i dokusåpan ”Paradise Hotel”, och dessa rubriker förföljde Sofia.

– Då blev jag väldigt påverkad, jag förstod inte att folk skulle ha så mycket hat. Men jag fattade ju såklart att folk skulle ha åsikter om att jag hade gjort Paradise Hotel.

Hon förklarar i dokumentären att hon fått stort stöd av sin familj, framför allt prins Carl Philip. Enligt prinsessan så är paret duktiga på att kommunicera.

Foto: TV4

Dessutom tog prinsessan Sofia professionell hjälp vid den här tiden, avslöjar hon i TV4-dokumentären.

– Jag tog hjälp och började gå och prata med någon, någon professionell, för att sortera ut tankarna och rikta tankarna mot det som betyder någonting. För annars är man ju duktig på att rikta kritiken mot sig själv och bli självdestruktiv, säger hon.

Prinsessan Sofia – Project Playground sänds i TV4 i kväll torsdag 3 september klockan 21.00.

Dela gärna vidare för att hylla prinsessan som talar öppet om dessa frågor! Kanske kan det bryta stigmat som eventuellt finns runt detta? Vad tror du? Skriv gärna en kommentar och dela vidare.

Exit mobile version