Prinsessan Sofia visar upp gravidmagen på nya bilderna – är i åttonde månaden och strålar

Prinsessan Sofia är gravid i åttonde månaden.
Nu visar hon upp sig igen – och strålar på de nya bilderna!

Trots coronapandemi har prinsessan Sofia synts hyfsat mycket i offentligheten under året som gått. Anledningen är förstås det faktum att hon arbetat extra på Sophiahemmet – för att avlasta den hårt pressade vårdpersonalen.

I SVT:s program ”Året med kungafamiljen” som sändes strax före jul fick tittarna en unik inblick i Sofias vardag som volontär på sjukhemmet. Hon berättade då bland annat om sina arbetsuppgifter under en vanlig dag där hon bland annat städar sängar.

– Jag har fått ta del av verksamheten på många olika plan under de här åren som jag suttit här. Och varit väldigt intresserad av just vårdbiten och det praktiska, säger hon i Året med kungafamiljen av SVT.

– Jag kände precis som väldigt många att man ville dra sitt strå till stacken och bidra på det sätt man kan.

LÄS MER: Prinsessan Sofia berättar om jobbet som volontär inom vården

Samtidigt som prinsessan jobbat extra som volontär på sjukhemmet har hon också gått i väntans tider.

Prinsfamiljen väntar nämligen tillökning – och snart är det äntligen dags! Då blir prins Carl Philip och prinsessan Sofia föräldrar för tredje gången, samtidigt som prins Alexander, 4, och prins Gabriel, 3, blir storebröder.

När prinsfamiljen skickade en luciahälsning till svenska folket kunde man skymta Sofias gravidmage under den härliga beigea stickade polotröjan:

Prinsessan Sofias kalender är just nu tom på offentliga uppdrag, enligt hovets hemsida. Men i fredags deltog Sofia vid Sophiahemmets digitala examenshögtid.

På de nya bilderna strålade den höggravida prinsessan när hon log mot kamerorna!

STOCKHOLM 20210205 Prinsessan Sofia deltar vid Sophiahemmets digitala examenshögtid.. Foto: Janerik Henriksson / TT

Prinsessan Sofia hade på sig en härlig vinterkappa och under densamma bär hon den stora guldklimpen.

Det var i mitten på december som kungafamiljen gick ut och berättade den glada nyheten att Sofia är gravid, och att barnet förväntas komma i månadsskiftet mars-april.

Vi är glada och förväntansfulla och ser fram emot att välkomna vårt tredje barn, ett syskon till prins Alexander och prins Gabriel. En ny liten medlem till vår familj”, sa prins Carl Philip och prinsessan Sofia på Instagram.

I samband med den digitala examinationen skickade Sofia en hälsning till alla nya sjuksystrar och barnmorskor.

– Kära Sophiasystrar och barnmorskor, det är i en oviss tid ni börjar er nya karriär. Men med denna långa och bitvis krävande utbildning står ni nu väl rustade. Och kanske är det just därför ni har lagt år av ert liv på just denna utbildning – för att stå till tjänst och kunna hjälpa när det behövs som mest. Att vara en del av samhällets viktigaste funktioner. Så till alla nyexaminerade idag på Sophiahemmet högskola, stort grattis och varmt lycka till! skriver hon på Instagram.

Nu hjälps vi åt att önska prinsessan Sofia och familjen ett stort lycka till! Gilla gärna inlägget, skriv en kommentar och dela vidare!