Prinsessan Sofias känslosamma insikt – efter uppdraget på Funkisfestivalen

Foto: TT

Här delar prinsessan Sofia ut pris på årets Funkisfestival.
Glädjen var total i Stockholm när vinnaren utsågs på måndagen.

Funkisfestivalen är Sveriges största melodifestival för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS.

På måndagskvällen avgjordes tävlingen på Stockholm Waterfront – och prisutdelare var ingen mindre än prinsessan Sofia.

Det blev en kväll i glädjens och sångens tecken. När vinnaren, Daniel Ousbäck från Skövde, ropades upp av Sofia jublades det högt i lokalen.

Den stora glädjen var någonting som prinsessan tog tillvara på.

På prinsparets gemensamma Instagram-konto uppdaterade prinsessan själv med egna bilder och videoklipp från kvällen. Bland annat skrev hon att det var ”underbart att få kickstarta hösten” med Funkisfestivalen.

Prinsessan strålade på bilderna från musikfesten och sågs klappa med i takt till sångerna.

Foto: Instagram story @prinsparet

Prinsessan Sofias starka känslor efter Funkisfestivalen

Det var alldeles uppenbart att uppdraget ledde till stor lycka för Sofia. När hon senare själv stod på scenen och höll tal förklarade hon känslosamt att hon skulle minnas denna kväll länge.

Prinsessan Sofia berömde deltagarna för deras entusiasm, talang och ”framför allt ert mod”, som hon uttryckte det.

Sedan förklarade Sofia att hon skulle bära med sig just detta på ett personligt plan.

– Det är någonting som jag kommer ta med mig härifrån. Att nästa gång jag går upp ut på scenen kommer jag att tänka på er, och mina steg kommer vara lite stoltare. Så tack för det, säger prinsessan Sofia från scenen, i ett klipp från prinsparets Instagram story.

Foto: Instagram story @prinsparet

Det är den ideella föreningen Funkisglädje som står bakom musikfesten, där tolv bidrag i år uppträdde på scen tillsammans med en orkester.

STOCKHOLM 20220829 Prinsessan Sofia delar ut pris på Funkisfestivalen, Sveriges största melodifestival för personer över 15 år med intellektuell och neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS, Stockholm Waterfront. Foto: Jonas Ekrstömer / TT

Här poserar prinsessan Sofia med flera andra glada festivaldeltagare!

STOCKHOLM 20220829 Prinsessan Sofia närvarar vid Funkisfestivalen, Sveriges största melodifestival för personer över 15 år med intellektuell och neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS, Stockholm Waterfront. Foto: Jonas Ekrstömer / TT

Så härligt! Stort grattis till vinnaren Daniel, och alla andra deltagare!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar.

Exit mobile version