Foto: Cornelius Poppe / NTB / TT & Heiko Junge / NTB / TT

Prinsessan Sofias lyxiga detalj vid ansiktet – svindlande summan på smycket

Prinsessan Sofia visade upp sina lyxiga smycken på kungliga bröllopet.
Enligt Damernas värld uppgår kostnaden till hundratusentals kronor.

Prinsessan Märtha Louise av Norge fick till slut sin Durek Verrett, den självutnämnde shamanen från USA. Förra helgen bytte paret ringar i Geiranger i västra Norge. Deras förhållande har uppmärksammats både i norsk och internationell veckopress i flera år.

– Det var så rörande, det var så fint. Det var en helt fantastisk upplevelse, säger prinsessan Märtha Louise till NRK, uppger SVT.

”Grät så många gånger”

Omkring 350 specialinbjudna gäster dök upp på det uppmärksammade bröllopet, vars bildrättigheter sålts till en internationell veckotidning vilket vållat en del uppmärksamhet i pressen. Dessutom fick Netflix rättigheterna att filma vigseln för en kommande dokumentär.

– Jag grät så många gånger. Det var fenomenalt, säger Durek Verrett om ögonblicket då hans hustru fördes till altaret av sin äldsta dotter Maud Angelica Behn, uppger SVT.

Från den svenska kungafamiljen fanns bland andra prins Carl Philip och prinsessan Sofia på plats. Detta bara dagar innan de själva skulle bekräfta en mycket glädjande nyhet om sin egen familj: nämligen att Sofia väntar parets fjärde barn.

Det var i måndags som hovet kunde gå ut och offentliggöra nyheten.

– Prinsessan Sofia mår bra och nedkomsten beräknas till februari 2025. Under hösten väntas inga förändringar i Prinsessan Sofias officiella program, skrev hovet då.

På bröllopet i Norge var allmänheten fortfarande ovetandes om Sofias gravidlycka – och hon strålade i en somrigt orangefärgad klänning, sida vid sida med sin prins.

Enligt magasinet Damernas värld bar Sofia smycken för cirka 300 000 kronor på bröllopet – däribland ett par lyxörhängen av dansk design som går loss på 254 000 kronor. Tidningen skriver att de är gjorda av såväl guld som diamanter och ädelstenar.

Foto: Cornelius Poppe / NTB / TT & Heiko Junge / NTB / TT
Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev